Κανονικά εκτελεί τις πτήσεις της προς Ρόδο η Ryanair χωρίς να επηρεάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ανακοίνωσε η εταιρεία, μετά τη γνωστοποίηση των κερδών της το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου που σχεδόν τετραπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, γράφει ο Guardian.

Ryanair: Κέρδη 663 εκατ. ευρώ πολύ πάνω από τις προσδοκίες στο β΄τρίμηνο

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στην απομάκρυνση περίπου 19.000 ανθρώπων από το νησί εξαιτίας της πυρκαγιάς που συνεχίζει να μαίνεται, αλλά και στην φωτιά που ξέσπασε στην Κέρκυρα, επίσης δημοφιλή προορισμό για τους Βρετανούς.

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τις προγραμματισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Ρόδου – το οποίο δεν βρίσκεται σε περιοχή που μέχρι στιγμής έχει επηρεαστεί άμεσα από τις πυρκαγιές.

Η εταιρεία εκτελεί πτήσεις προς τη Ρόδο από τα αεροδρόμια του Λονδίνου, του του Μάντσεστερ, του Εδιμβούργου και του Δουβλίνου. Παρά την απομάκρυνση κατοίκων και τουριστών, η Ryanair ανακοίνωσε ότι «οι πτήσεις της Ryanair από/προς τη Ρόδο και την Κέρκυρα εκτελούνται αυτήν τη στιγμή κανονικά και ανεπηρέαστες από τις δασικές πυρκαγιές».

Η Ryanair ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι αποδέχεται προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα που εκδίδονται από τις ελληνικές αρχές για ταξιδιώτες που έχασαν τα διαβατήριά τους κατά τη διάρκεια της αναταραχής που προκλήθηκε από τις πυρκαγιές.

Η καταναλωτική οργάνωση «Which?» σχολίασε χθες Κυριακή ότι είναι ασυνειδησία από την πλευρά των tour operators να μην επιστρέψουν χρήματα σε ταξιδιώτες που «λογικά» ακύρωσαν προγραμματισμένες κρατήσεις στη Ρόδο.

Άλλες εταιρείες

Ωστόσο, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν πει ότι θα επιτρέψουν στους επιβάτες να κάνουν εκ νέου κράτηση.

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει δύο πτήσεις επαναπατρισμού σήμερα Δευτέρα από Ρόδο προς το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, επιπλέον των προγραμματισμένων πτήσεων, καθώς και μια τρίτη πτήση την Τρίτη.

Oι πτήσεις της προς τη Ρόδο εξακολουθούν να πραγματοποιούνται – αλλά η εταιρεία ακύρωσε όλα τα πακέτα διακοπών στο ελληνικό νησί μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Ενώ οι πτήσεις συνεχίζονται κανονικά, η EasyJet ανέφερε ότι όποιος έχει κάνει κράτηση για να ταξιδέψει πριν από τις 29 Ιουλίου μπορεί να αλλάξει δωρεάν την πτήση του σε άλλη ημερομηνία ή να ζητήσει voucher.

Δωρεάν αλλαγή χωρίς χρέωση σε μελλοντική πτήση έως 31 Αυγούστου, 2023 και έκδοση voucher ισόποσης αξίας, με ισχύ 12 μήνες για οποιοδήποτε προορισμό εντός του δικτύου της ανακοίνωσε η SKY express.

Η Tui ανακοίνωσε την Κυριακή το απόγευμα ότι όλοι οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν στη Ρόδο, έως και την Τρίτη, θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους στο ακέραιο.

Ας σημειωθεί ότι οι μετοχές της Ryanair υποχώρησαν κατά 4% τη Δευτέρα, ενώ η μητρική της British Airways, IAG, σημείωσε πτώση 2%, η EasyJet έπεσε κατά 3,5% και η Tui σημείωσε απώλειες 2,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα