Εκτός του καθεστώτος του αναβαλλόμενου φόρου βρίσκεται πλέον η Attica Bank, σε συνέχεια των αποφάσεων της τελευταίας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η τράπεζα εισέπραξε το ποσό που αντιστοιχεί στο 100% της οριστικής και εκκαθαρισμένης φορολογικής απαίτησης κατά του Δημοσίου, συνολικού ύψους 63,95 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, σχηματίστηκε ειδικό αποθεματικό που αντιστοιχεί στο 100% της φορολογικής απαίτησης, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, και προχώρησε στην δωρεάν (δίχως αντάλλαγμα) έκδοση των παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως προς το ελληνικό Δημόσιο.
Πρόκειται για τίτλους που αντιστοιχούν σε κοινές μετοχές συνολικής αγοραίας αξίας ίσης με το 100% του ποσού της οριστικής και εκκαθαρισμένης φορολογικής απαίτησης.
Αναλυτικότερα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας κατά τη συνεδρίαση της 24-07-2023, έλαβε ομόφωνα τις ακόλουθες αποφάσεις:
– Διαπίστωσε το σχηματισμό του ειδικού αποθεματικού, ύψους 63.944.501,88 ευρώ κατόπιν της είσπραξής του από το Ελληνικό Δημόσιο
– Αποφάσισε την έκδοση 4.980.256 δωρεάν (άνευ αντιπαροχής) παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου σε λογιστική μορφή και την παράδοση αυτών κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο, με πίστωση αυτών στον Λογαριασμό Αξιογράφων που τηρεί το Ελληνικό Δημόσιο στο σύστημα του κεντρικού αποθετηρίου τίτλων.
– Αποφάσισε ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι έχουν δικαίωμα εξαγοράς των τίτλων κατά την αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της 06.07.2023 με τιμή εξαγοράς 12,8396 ευρώ ανά τίτλο.
Οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα δύνανται να ασκήσουν το δικαίωμα εξαγοράς και να καταβάλλουν το σχετικό τίμημα κατά το χρονικό διάστημα από 09.08.2023 έως 23.08.2023, ενώ παρέχεται δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση εντός της ίδιας ως άνω προθεσμίας αδιάθετων τίτλων στην τιμή εξαγοράς σε υφιστάμενους μετόχους και τρίτους.
Εν συνεχεία οι τίτλοι θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση σε ρυθμιζόμενη αγορά για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές ονομαστικές μετοχές της Τράπεζας με αναλογία ενός τίτλου σε μία μετοχή.
Η Τράπεζα θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση με λεπτομέρειες επί της ανωτέρω διαδικασίας και την εξέλιξη της υλοποίησης των πράξεων κεφαλαιακής ενίσχυσής της.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις