Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο δημιουργίας του 5ου πόλου στο τραπεζικό σύστημα, δια της επιχειρούμενης συγχώνευσης της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Βρεττού (Attica Bank): Δημιουργούμε προϊόντα για τις ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων

Στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της πρώτης, η CEO της Ελένη Βρεττού παρουσίασε τα βασικά βήματα του πλάνου, εκτιμώντας ότι η πρόταση συνένωσης των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων θα υποβληθεί στον επόπτη στο α΄ εξάμηνο του 2024.

Θα έχει προηγηθεί ο οικονομικός τους έλεγχος έως το τέλος του 2023, από τον οποίο θα προκύψει η σχέση ανταλλαγής των μετοχών, στο πλαίσιο της συγχώνευσης, αλλά και οι ανάγκες σε φρέσκα κεφάλαια για την εξυγίανση των ισολογισμών της νέας τράπεζας και την ανάπτυξης των εργασιών της.

Όπως είπε η κυρία Βρεττού, πρόκειται για μία άσκηση αναδιάρθρωσης και startup μαζί, θέλοντας να αναδείξει την ιδιαιτερότητα του εγχειρήματος.

Σε αυτή τη φάση προτεραιότητα αποτελεί ο ορισμός των συμβούλων που θα αποφασίσουν για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχουν προσληφθεί νομικός σύμβουλος, στρατηγικός σύμβουλος και investor banker, ενώ έως το τέλος του έτους θα αποφασιστεί η σχέση ανταλλαγής των μετοχών.

Σε σχέση με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, η CEO της Attica Bank σημείωσε ότι εξετάζονται όλα τα πιθανά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταχεία αποενοποίησή τους.

Έκανε δε ειδική αναφορά στη σημαντική στήριξη που μπορεί να παράσχει σε αυτήν την προσπάθεια η ενεργοποίηση ενός τρίτου κύκλου του προγράμματος κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής.

Κατά τα άλλα, τόνισε ότι έχουν μπει στην τελική ευθεία οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την πώληση πακέτων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξη για τις προοπτικές της τράπεζας, τονίζοντας ότι στο α΄ εξάμηνο οι ενδείξεις για την κερδοφορία της είναι θετικές.

Στόχος της διοίκησης της Attica Bank είναι οι νέες εκταμιεύσεις να ξεπεράσουν εφέτος τα 500 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου σημειώνεται ότι η σημερινή γενική συνέλευση θα ψηφίσει για τις αλλαγές που προτάθηκαν ως προς τη σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου, από το οποίο θα αποχωρήσει ο πρόεδρός της Ντίνος Μακέδος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις