Υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα κατά το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη η Παγκόσμια Ένωση Χάλυβα.

Κίνα και Σαουδική Αραβία δημιουργούν κοινοπραξία για παραγωγή χάλυβα

Βάσει των στοιχείων αυτών η παγκόσμια παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα συρρικνώθηκε κατά 1,1% το πρώτο ήμισυ του 2023 στους 943,9 εκατ. μετρικούς τόνους, απόρροια της χαμηλότερης παραγωγής σε Ευρώπη και Αμερική.

Στην Κίνα στη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή και κατανάλωση του μετάλλου παγκοσμίως, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,3% στους  535,6 εκατ. μετρικούς τόνους, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Αρκετές κινεζικές χαλυβουργίες έχουν λάβει οδηγίες να περιορίσουν τη φετινή παραγωγή στο ίδιο επίπεδο με αυτό του 2022, σύμφωνα με πηγές με γνώση επί του θέματος τις οποίες επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Για το σύνολο του 2023, η παραγωγή χάλυβα στην Κίνα είναι πιθανό να συνεχίσει να κυμαίνεται πέριξ του 1 δισ. τόνων για τέταρτη διαδοχική χρονιά, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Citi σε σημείωμά τους την Τρίτη.

Εκτός Κίνας, η Citi αναμένει ότι η παραγωγή χάλυβα θα αυξηθεί κατά το β΄ εξάμηνο του έτους και θα οδηγήσει την παραγωγή για το σύνολο του 2023 εξαιρουμένης της Κίνας στους 847 εκατ. μετρικούς τόνους, μια αύξηση 3,6% σε σχέση το 2022.

Η Παγκόσμια Ένωση Χάλυβα εκτιμά επίσης ότι η παραγωγή του α΄ εξαμήνου στη Ρωσία η οποία πλήττεται από τις κυρώσεις, την πέμπτη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα στον κόσμο, αυξήθηκε κατά 1% στους 37,5 εκατ. μετρικούς τόνους.

Η Ρωσία σταμάτησε να δημοσιοποιεί την παραγωγή χάλυβα της, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities