Θετικά μεν, χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας, όμως έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μπορεί να κινήθηκε προς τις 1.350 μονάδες, στο τέλος οι πωλητές έβαλαν όριο στην άνοδο. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,64% στις 1.345,95 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 90 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Αναζητά κατεύθυνση μετά το ράλι

Αν και η αγορά βρήκε σήμερα σημαντικά στηρίγματα στους περισσότερους τίτλους της, η παρουσία των πωλητών ήταν τέτοια που έβαλε όρια στην ανοδική κίνηση του γενικού δείκτη. Μετά από δύο συνεδριάσεις κατά τις οποίες το ΧΑ ισορρόπησε εν μέσω μοιρασμένων προσήμων, οι αγοραστές βρήκαν και πάλι το δρόμο της Λ. Αθηνών, την ώρα μάλιστα που οι καταλύτες της εβδομάδας δεν έχουν ξεδιπλωθεί πλήρως, με τους ξένους να αναμένουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, ειδικά της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο διήμερος «λήθαργος» επομένως είχε να κάνει περισσότερο με τις απαραίτητες στάσεις που χρειάζεται η αγορά για να αφομοιώνει τα υψηλά δεκαετίας, αλλά και για να δημιουργεί τα αναχώματα σε περίπτωση διορθώσεων. Και αυτή η τακτική είναι η «ασπίδα» της στις διορθωτικές συνεδριάσεις που έχουν υπάρξει μέχρι τώρα τον Ιούλιο, οι οποίες έχουν βοηθήσει πολλά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.

Πάντως, το ΧΑ εξακολουθεί να απολαμβάνει τα υψηλά 9ετίας, χωρίς να απειλείται προς ώρας από μια μεγάλη διόρθωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την επικείμενη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, που θα προσδώσει χαρακτήρα… γιορτής στο ταμπλό, με ελάχιστες εξαιρέσεις τίτλων που δεν συμμετέχουν στο διαρκώς εξελισσόμενο ανοδικό κύμα της αγοράς.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Βιοχάλκο ξεχώρισε με το +5,12% που κατέγραψε, ενώ σημαντικά ήταν τα κέρδη σε Cenergy, Aegean, Alpha Bank και Πειραιώς, Εθνική, ΕΛΧΑ, Τιτάν, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΠΑΠ. Θετικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Autohellas, Quest και Σαράντης, ενώ πτωτικά οι Λάμδα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών