«Εχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι μπροστά μας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου λέγοντας ότι αύριο και την Πέμπτη θα είναι οι δύσκολες ημέρες, τονίζοντας ότι «είμαστε όλοι σε απόλυτη επιφυλακή».

«Δεν υπάρχουν μαγικές δράσεις», πρόσθεσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι ο « κρατικός μηχανισμός μάχεται σε πολλά μέτωπα»

«Για τη Μεσόγειο που είναι hotspot της κλιματικής αλλαγής δεν υπάρχει μια μαγική άμυνα απέναντι στις φωτιές. Αν υπήρχε θα την είχαμε εφαρμόσει».

Μητσοτάκης: Είναι μύθος ότι μπορούμε να καθαρίσουμε όλα τα δάση – Έχουμε 10 από τα 35 Erickson στον κόσμο

«Οι δράσεις πρόληψης θα αποτελέσουν το επίκεντρο του προγραμματισμού μας για την επόμενη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων που όπως είπε αναμένεται να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία.

Ειδική αναφορά έκανε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή, υλοποιώντας όπως είπε το 50% των δεσμεύσεων του οικονομικού προγράμματος.

Το νομοσχέδιο αφορά και τις αυξήσεις στο δημόσιο, αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πολίτες με παιδιά, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όσους έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους για φυσική καταστροφή, την επέκταση του market pass και για τους επόμενους μήνες και δύο παρεμβάσεις που αφορούν τους νέους, το youth pass και τον διπλασιασμό του προγράμματος “Σπίτι μου” για νέα ζευγάρια για να αποκτήσουν κατοικία μέσα από ένα χαμηλότοκο δάνειο.

«Ξεχωριστή μνεία δίνουμε στους ελέγχους από το υπουργείο Ανάπτυξης, επιβάλαμε σημαντικά πρόστιμα σε επιχειρήσεις που εμφάνιζαν παραπλανητικές εκπτώσεις. Να ξέρουν όλοι ότι θα είμαστε αμείλικτοι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « Αντιμετωπίζουμε παγκόσμια κρίση πληθωρισμού. Να τονίσω ότι δίνουμε έμφαση στην προστασία των εργαζομένων, τα παιδιά που δουλεύουν ντελίβερι σε δύσκολες συνθήκες, αποδείξαμε ότι η παραβίαση των όρων προστασίας των εργαζομένων δεν είναι ανεκτή»

Αναφορικά με τον ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων είπε ότι θα ξεπεράσουν τις 16.000. Προτεραιότητα θα είναι η Υγεία και συγκεκριμένα γιατροί, νοσηλευτές και στελέχη του ΕΚΑΒ.

Κατά την διάρκεια του Υπουργικού θα υπάρξει εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη για την επιλογή Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω