Συναγερμός έχει σημάνει στη Μαγνησία, όπου ξέσπασαν φωτιές σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο, στην περιοχή Κρόκιο Αλμυρού και στον Άγιο Γεώργιο Φερών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι φλόγες μπήκαν στο Βελεστίνο ενώ το magnesianews.gr ανέφερε ότι οι φλόγες έχουν φτάσει σε σπίτια στον Άγιο Γεώργιο

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας τους ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή τους και καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Live: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη η Ρόδος – Φωτιές σε Βελεστίνο και Δομοκό, αναζωπυρώσεις σε Κάρυστο και Κέρκυρα

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιος Γεώργιος Φερών παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα.

Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις της φωτιάς στο Βελεστίνο

Η φωτιά στο Βελεστίνο είναι μεγάλη και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί. Δείτε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media με τις φλόγες να έχουν πλησιάσει τα πρώτα σπίτια στο χωριό.


Αγρότες οργώνουν χωράφια για να μπλοκάρουν τη φωτιά, ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Δείτε φωτογραφίες από το newspaper.gr:

Ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους οι οδηγοί στην Εθνική

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης και στην περιοχή του Αλμυρού – στο 293ο χιλιόμετρο – με τις φλόγες να περνούν κυριολεκτικά πάνω από τη νησίδα της Εθνικής Οδού.

Οδηγοί είναι ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους καθώς λόγω της φωτιάς δεν μπορούν να περάσουν για να συνεχίσουν στον προορισμό τους.

Στην περιοχή Κρόκιο Αλμυρού Μαγνησίας επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο.

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»
Επικαιρότητα |

Η δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές – Οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι»

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές το σκηνικό δείχνει «καθαρό» ως προς το κόμμα που θα τερματίσει πρώτο όμως οι κάλπες θα μετρήσουν το ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.