Οι ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων στα φανάρια της πόλης αποτελεί πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο και το μεγαλύτερο βάσανο των οδηγών.

Έτσι τα κυκλοφοριακά προβλήματα αποτελούν φλέγον ζήτημα για την πλειοψηφία των πολιτών.

Για τον λόγο αυτόν η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επίλυση του προβλήματος με την βοήθεια του τεχνολογικού κολοσσού Google.

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής Κίμωνα Λογοθέτη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με τους αρμόδιους φορείς, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε συμφωνία μέσω της οποίας «το επόμενο χρονικό διάστημα τα φανάρια θα συνδεθούν με τη Google, ώστε να μπορούν σε πραγματικό χρόνο να ρυθμίζονται οι χρόνοι του φωτεινού σηματοδότη, δηλαδή πόσο θα διαρκεί το κόκκινο και πόσο θα διαρκεί το πράσινο ανάλογα με την κίνηση».

Ο κ. Λογοθέτης μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πως «σύμφωνα με το σήμα που θα παίρνουμε, τόσο από τους δορυφόρους όσο και από την κινητή τηλεφωνία, θα δώσουμε και κάποια κυκλοφοριακά στοιχεία στην Google τα οποία θα τα αξιοποιήσει και οι χρόνοι διαδρομής που μας δίνει το κινητό μας για εναλλακτικές διαδρομές θα είναι πολύ πιο αξιόπιστοι με μεγαλύτερη ακρίβεια».

Κλείνοντας τόνισε ότι «είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που γίνονται για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα