Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε η Wall Street την τρίτη ανοδική εβδομάδα στη σειρά, καθώς έλαβε σημαντικές στηρίξεις από τα τελευταία στοιχεία για το κόστος αγαθών και υπηρεσιών, ένα άλλο μέτρο των τιμών που προτιμά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,50% στις 35.458 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,99% στις 4.582 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,90% στις 14.316 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,7%, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 1%, ενώ οι επιδόσεις του Nasdaq ήταν μεγαλύτερες, καθώς κέρδισε 2%.

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων συνεχίστηκαν και σήμερα, με τις μετοχές της Procter & Gamble να κερδίζουν περισσότερο από 1,1%, καθώς η εταιρεία καταναλωτικών αγαθών ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα στο πιο πρόσφατο τρίμηνό της.

Άλμα 6,6% και για την Intel, καθώς οι επενδυτές επικρότησαν την επιστροφή της στην κερδοφορία, ενώ η Roku κερδίζει 8% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street τόσο στην κορυφή όσο και στα αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά, η Ford Motor υποχώρησε περίπου 3,7%, παρόλο που η αυτοκινητοβιομηχανία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και αύξησε τις προβλέψεις. Η εταιρεία δήλωσε ότι η υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων της αργεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν λόγω του υψηλότερου κόστους.

Οι επενδυτές έλαβαν θετικά μηνύματα και από τα στοιχεία του Ιουνίου για τον δείκτη τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών. Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο δομικός PCE αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με αυτό που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Τα στοιχεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια ευρέως αναμενόμενη κίνηση. Η Fed αναμένεται να διατηρήσει υψηλά τα επιτόκια μέχρι το επόμενο έτος για να μειώσει τον πληθωρισμό πιο κοντά στον στόχο του 2%, αλλά το υψηλότερο κόστος δανεισμού θα μπορούσε επίσης να επιβραδύνει την οικονομία αρκετά ώστε να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε ύφεση.

«Στον απόηχο του ισχυρότερου από το αναμενόμενο ΑΕΠ και μιας καλύτερης από το αναμενόμενο περιόδου κερδών, αυτό θα μπορούσε να είναι ο καταλύτης που θα στείλει την αγορά σε νέα υψηλά», έγραψε η Gina Bolvin, πρόεδρος της Bolvin Wealth Management Group.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]