Η Κίνα κατάφερε να διατηρήσει μία γενικά σταθερή κατάσταση στην ασφάλεια της λειτουργίας των ορυχείων από την αρχή του 2023, παρά την αύξηση των περιστατικών που καταγράφηκαν στα ορυχεία του άνθρακα, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των Ορυχείων.

Έτσι, καταγράφηκε μία ετήσια μείωση 13% στα περιστατικά που σχετίζονται με την ασφαλή λειτουργία των ορυχείων από την αρχή του έτους, με τον αριθμό των περιστατικών που δεν σχετίζεται με τα ορυχεία να συνεχίζει να μειώνεται, όπως ανακοίνωσε η ίδια υπηρεσία.

Το Πεκίνο επιτάχυνε την επίβλεψη της διαδικασίας που σχετίζεται με την ασφάλεια των ορυχείων, υλοποιώντας εκστρατείες ειδικών επιθεωρήσεων, προκειμένου να εντοπίσει και να εξαλείψει πιθανούς κινδύνους από τις αρχές του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ίδιας υπηρεσίας.

Οι σύγχρονοι «σκλάβοι» της τεχνητής νοημοσύνης

«Εικονικά ορυχεία»

Πρόσφατα, η Κίνα στράφηκε στην τεχνολογία για να αυξήσει την αποδοτικότητα και την παραγωγή των ανθρακωρυχείων της, ενώ παράλληλα βελτίωσε την ασφάλεια στέλνοντας λιγότερους ανθρώπους στο υπέδαφος.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο κρατικός όμιλος Shaanxi Coal Group έχει εγκαταστήσει τεχνολογία 5G που παρέχει η Huawei στο ορυχείο Hongliulin στο Shenmu. Με τον τρόπο αυτό, η Shaanxi μπόρεσε να δημιουργήσει κλιματιζόμενα «εικονικά ορυχεία» που βρίσκονται πάνω από το έδαφος, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να ελέγχουν εξ αποστάσεως τα υπόγεια μηχανήματα που εξορύσσουν τον άνθρακα.

Αυτή η λεγόμενη «έξυπνη εξόρυξη» μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων που πηγαίνουν στο υπέδαφος κατά 18% στο Hongliulin. Το ορυχείο Xiaobaodang, το οποίο επίσης διαχειρίζεται ο όμιλος Shaanxi Coal Group, κατάφερε να μειώσει τους εργάτες υπόγειας εξόρυξης κατά 42% μετά από μια παρόμοια αναβάθμιση έξυπνης εξόρυξης. Ο απώτερος στόχος, σύμφωνα με τον Shi Chao, διευθυντή του τμήματος πληροφοριών στο ορυχείο Hongliulin, είναι «κανένας άνθρωπος να μην εργάζεται υπόγεια».

Άλλα ορυχεία στην Κίνα ενθαρρύνονται να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία έξυπνης εξόρυξης, όχι μόνο για να βελτιώσουν την ασφάλεια, αλλά και για να αυξήσουν την παραγωγή άνθρακα. Οι εταιρείες εξόρυξης θα ενθαρρυνθούν να το πράξουν, διότι υπάρχει σημαντική εξοικονόμηση κόστους που μπορεί να επιτευχθεί μόλις δημιουργηθεί μια έξυπνη επιχείρηση εξόρυξης. Τα έξυπνα συστήματα εξόρυξης που εγκαταστάθηκαν στο ορυχείο Dahaize από την China Mobile και τη ZTE μείωσαν το κόστος εξόρυξης κατά $1.84 δολάρια ανά τόνο, αλλά και το κόστος εργασίας κατά 2.89 εκατομμύρια.

Η Κίνα παράγει σήμερα περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου άνθρακα, αλλά μόνο το 14% αυτής της παραγωγής επιτυγχάνεται με τη χρήση τεχνολογίας έξυπνης εξόρυξης. Εάν η αυτοματοποίηση εισαγόταν σε όλες τις εξορυκτικές δραστηριότητες της Κίνας, η αγορά έξυπνης εξόρυξης θα άξιζε περίπου 43 δισεκατομμύρια δολ. σύμφωνα με την Xinda Securities.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον