Ο τυφώνας Ντοκσούρι σάρωσε τη νοτιοανατολική επαρχία Fujian της Κίνας την Παρασκευή, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις και βίαιες ριπές ανέμου που ξερίζωσαν καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, δέντρα και ανάγκασαν εργοστάσια και εμπορικά κέντρα να κλείσουν.

Πρόκειται για τον δεύτερο ισχυρότερο τυφώνα που πλήττει την κινεζική επαρχία μετά τον θανατηφόρο τυφώνα Μεράντι το 2016.

Κίνα: Όταν το Πεκίνο φτερνίζεται… «παγώνει» η παγκόσμια οικονομία

Το ισχυρό καιρικό φαινόμενο ανάγκασε επίσης το κλείσιμο των σχολείων και την εκκένωση των εργαζομένων από τα υπεράκτια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες δεν υπάρχουν για την ώρα.

Σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, πάνω από 724.600 άνθρωποι επλήγησαν, ενώ περισσότεροι από 416.000 στη Fujian απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Οι άνεμοι που συνόδευαν τον Ντοκσούρι έφθαναν κάποια στιγμή τα 175 χλμ/ώρα.


Ο τυφώνας προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση σε ορισμένες περιοχές της Jinjiang και της Quanzhou, είπαν κάτοικοι στο Reuters, που προσπαθούσαν με όποιον τρόπο μπορούσαν να φράξουν τις πόρτες τους για να εμποδίσουν τη βροχή να πλημμυρίσει τα σπίτια τους.

Καταστροφές και στην Ταϊβάν

Ο τυφώνας Ντοκσούρι άφησε εικόνες καταστροφής και στη νότια Ταϊβάν. Η καταιγίδα έκοψε το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια στη νότια Ταϊβάν, ωθώντας τις Αρχές να απαγορέψουν τη λειτουργία επιχειρήσεων για δεύτερη μέρα την Παρασκευή και να προειδοποιήσουν για ακραίους ανέμους, κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Ο Ντοκσούρι κατηγοριοποιήθηκε στο δεύτερο ισχυρότερο επίπεδο τυφώνα από το μετεωρολογικό γραφείο της Ταϊβάν, που σήμανε συναγερμό στα νησιά Πενγκού και Κινμέν προειδοποιώντας τους κατοίκους για πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πάνω από 278.000 κατοικίες έμειναν χωρίς ρεύμα σε όλη την Ταϊβάν, ενώ ο τυφώνας ξερίζωσε εκατοντάδες δέντρα στο Καοσιούνγκ. Βροχοπτώσεις άνω του ενός μέτρου καταγράφηκαν στα ορεινά ανατολικά και νότια τμήματα του νησιού.

Περισσότερες από 200 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού αναβλήθηκαν ή καθυστέρησαν την Παρασκευή, ενώ διεκόπησαν και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ νότιας και ανατολικής Ταϊβάν.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα