Aυστηρότερα κριτήρια για τη χορήγηση δανείων ανέφεραν οι αμερικανικές τράπεζες αλλά  και η ζήτηση από επιχειρήσεις και ιδιώτες υποχώρησε το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Τα  στοιχεία  αποδεικνύουν ότι η εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve  επιβραδύνει την αμερικανική οικονομία, όπως επιδιώκεται από τους υπεύθυνους χάραξης νομισματικής πολιτικής.

Η τριμηνιαία έρευνα γνώμης των ανώτερων υπαλλήλων δανείων της Fed, ή SLOOS, την οποία μελετά η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτή Αγορά,  έδειξε επίσης ότι τα αμερικανικά πιστωτικά ιδρύματα αναμένουν περαιτέρω αυστηροποίηση των κριτηρίων  κατά το υπόλοιπο του 2023.

«Οι λόγοι που αναφέρθηκαν περισσότερο για την προσδοκία αυστηροποίησης των κανόνων δανεισμού ήταν οι λιγότερο ευνοϊκές ή πιο αβέβαιες οικονομικές προοπτικές, η αναμενόμενη επιδείνωση των αξιών των εξασφαλίσεων και η αναμενόμενη επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας των CRE (εμπορικά ακίνητα) και άλλων δανείων», ανέφερε η Fed.

Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 5,25 %από τον περασμένο Μάρτιο και οι έρευνες και τα στοιχεία έχουν δείξει ότι οι τράπεζες έχουν επιβραδύνει τις χορηγήσεις τους ως απάντηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή