Δεσμευτική συμφωνία με την MYTILINEOS για την κατασκευή και απόκτηση 4 φωτοβολταϊκών πάρκων στη νότια Ρουμανία με συνολική ισχύ 211 MW υπέγραψε η θυγατρική εταιρεία της HELLENiQ ENERGY, HELLENiQ Renewables.

Μυτιληναίος: «Θα πετύχουμε τον στόχο 1 δισ. στα EBITDA για το 2023»

Έτσι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η HELLENiQ ENERGY εισέρχεται στην αγορά ΑΠΕ της Ρουμανίας με συνολικό  χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 800 MW, επισπεύδοντας την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού για τουλάχιστον 1 GW εγκατεστημένης ισχύος έως το 2025 και άνω των 2 GW το 2030.

Όπως τονίζεται, τα έργα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και αναμένεται να ξεκινήσουν εμπορική λειτουργία σταδιακά, από το Δ’ Τρίμηνο 2023 έως το Γ’ Τρίμηνο 2025. Η συνολική ετήσια παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζεται πως θα ξεπερνά τις 300 GWh, ικανή για να καλύψει τις ανάγκες 100.000 νοικοκυριών.

Παράλληλα, η HELLENiQ Renewables προχώρησε σε συμφωνία με έτερο αντισυμβαλλόμενο, για την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών πάρκων έως 600 MW στη Ρουμανία.

«Δεύτερη είσοδος στη διεθνή αγορά»

«Οι παραπάνω συμφωνίες σηματοδοτούν την έναρξη δραστηριοποίησης του Ομίλου HELLENiQ ENERGY στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των ΑΠΕ στη Ρουμανία», αναφέρει η ανακοίνωση. «Πρόκειται για την δεύτερη είσοδο στη διεθνή αγορά στον τομέα των ΑΠΕ που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες ο Όμιλος, μετά και την πρόσφατη είσοδο στην αγορά της Κύπρου, επιταχύνοντας σημαντικά την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου του και ενισχύοντας την εξωστρέφειά του.»

«Διεύρυνση και διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου»

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ΕNERGY κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, τόνισε: «Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου Vision 2025, ο Όμιλος HELLENiQ ENERGY επιταχύνει την ανάπτυξή του στην “πράσινη” ενέργεια και ενισχύει τη θέση του στην ενεργειακή αγορά  της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με τις συμφωνίες αυτές, η  HELLENiQ Renewables διευρύνει και διαφοροποιεί σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της, με σημαντικά έργα εκτός Ελλάδος και εισέρχεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά ΑΠΕ της Ρουμανίας, μετά και την πρόσφατη είσοδό της στην αγορά ΑΠΕ της Κύπρου.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green