Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν μπορεί να απαλλαγεί από τα βαρίδια των διορθωτικών κινήσεων και να βγει από τη ζώνη που το ταλαιπωρεί αρκετές ημέρες.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,50% στις 1.342,49 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη στην οποία παλινδρομεί από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, δηλαδή μεταξύ 1.330 και 1.350 μονάδες. Και αυτή η ζώνη δεν διασπάστηκε ούτε με τα θετικά ομολογουμένως stress test των τραπεζών, ούτε και με τα αποτελέσματα των Πειραιώς και Eurobank, ούτε και με την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο R&I. Τα σημάδια κόπωσης μετά από τέσσερις μήνες συνεχούς ανόδου επομένως είναι περισσότερο εμφανή, καθώς εισερχόμαστε και σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία πολλά χαρτοφυλάκια απουσιάζουν.

Ενδεχομένως η αγορά να θέλει να κρατήσει τα επίπεδα εωσότου υπάρξει η επιστροφή των… εκδρομέων – επενδυτών, με το τέλος Αυγούστου να είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα περίοδο από την τρέχουσα. Άλλωστε, ήδη πολλά θετικά εταιρικά αποτελέσματα είναι ενσωματωμένα στις αποτιμήσεις, με την αγορά να περιμένει το “επεισόδιο” της επενδυτικής βαθμίδας από αναγνωρισμένο οίκο (ο R&I δεν είναι από την ΕΚΤ), προκειμένου να αναλάβει μεγαλύτερη δράση.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Autohellas, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και ΟΠΑΠ οδηγούν την άνοδο, ενώ θετικά κινούνται και οι ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Motor Oil, Jumbo, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και Cenergy. Από την άλλη, αρνητικά κινούνται οι ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Λάμδα, Τιτάν, Quest και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών