Σε αρνητικά εδάφη διολισθαίνει το ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, με μία ακόμη προσπάθεια να επανέλθει πάνω από τις 1.340 μονάδες να πέφτει στο κενό. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,18% στις 1.333,03 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 40 εκατ. ευρώ.

Mytilineos: Στα 45,9 ευρώ ορίζει την τιμή-στόχο η Optima

Από τις 13:00 και μετά οι αγοραστές έχουν κάνει μια μεγάλη οπισθοχώρηση αφήνοντας το έδαφος στους πωλητές, ακόμη και σε τίτλους που έδειχναν ότι θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν ανοδικά σήμερα. Οι πιέσεις μάλιστα είναι σε αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές, όπως η Coca Cola, οι οποίες «βαραίνουν» πλέον το κλίμα.

Εμφανή σημάδια κόπωσης

Τα σημάδια κόπωσης, μετά από τόσους μήνες ανόδου είναι εδώ και σήμερα, με πολλούς τίτλους να επιλέγουν τις διορθώσεις δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά χαρτοφυλάκια να «γράψουν» τα εντυπωσιακά λογιστικά τους κέρδη. Αντ΄αυτού, βλέπουμε μια διάχυση του ενδιαφέροντος σε τίτλους μικρότερης κεφαλαιοποίησης, οι οποίοι εμφανίζουν ισχυρά σημάδια ανάπτυξης και υγιών ισολογισμών.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εστιάζουν σε Quest, Titan, Cenergy, Jumbo, Coca Cola, Autohellas, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα, ενώ πτωτικά κινούνται και οι Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος και Motor Oil. Από την άλλη, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια και Σαράντης κρατούν τα ισχυρά τους κέρδη, με τη θετική συμβολή και των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνικής, ΔΕΗ και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών