Κρέμα, βανίλια, φιστίκι, ή η εξαιρετικά κλασική σοκολάτα είναι μερικές από τις γεύσεις που προσθέτουν κάτι παραπάνω στην καλοκαιρινή σεζόν.

Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει στα προκατασκευασμένα, που χρόνο με το χρόνο αυξάνονται σε πολυπλοκότητα αλλά και σε τιμή, αλλά στις κλασικές μπάλες παγωτού που μπορούμε να αγοράσουμε
στα αγαπημένα μας παγωτατζίδικα.

Γιατί είναι τόσο ακριβό το (καλό) παγωτό;

Η δημοσίευση μιας νέας μελέτης επέτρεψε να καταρτισθεί μια κατάταξη που δείχνει τη μέση τιμή λιανικής για μια μπάλα παγωτού σε 20 από τις πιο δημοφιλείς χώρες για διακοπές.

Σε κάθε περίπτωση, στις καλοκαιρινές διακοπές το παγωτό είναι αναμφίβολα απαραίτητο.

Ενώ η γεύση παίζει σημαντικό ρόλο για κάθε γευσιγνώστη, το παγωτό έχει πολύ καλύτερη γεύση αν είναι σε καλή τιμή, ειδικά με το αυξανόμενο κόστος των διακοπών, που έχει πλήξει ιδιαίτερα τις οικογένειες με παιδιά.

Η ανάλυση των τιμών μιας μπάλας παγωτού σε 75 παραλίες αποκαλύπτει ποιοι προορισμοί διακοπών προσφέρουν τα πιο οικονομικά παγωτά για αυτό το καλοκαίρι και πού γίνεται σχεδόν πολυτέλεια η επίσκεψη σε ένα παγωτατζίδικο.

Ποια είναι λοιπόν η μέση τιμή μιας μπάλας από αυτές τα παγωμένες γευστικές προκλήσεις του ουρανίσκου από τη χαμηλότερη έως την υψηλότερη σε κάθε χώρα της Ευρώπης;

Τουρκία 0,47 € – Το φθηνότερο είναι στην πόλη της Aλάνια με τιμή 0,12€.

Αλβανία 0,90 € – Τίρανα, 0,90 €.

Μαρόκο 0,92 €. – 0,92 €.

Βουλγαρία 0,96 € – Βάρνα, 0,91 €.

Πολωνία 1,00 € –  Χελ, 1,00€.

Μαυροβούνιο 1,20 € – Ουλτσιν, 1,20 €.

Κροατία 1,73 €. Σπλιτ, 1,50€.

Κύπρος 1,90 € – Πρωταράς: 1,90 €.

Γερμανία 2,07 € – Κουλνγκσμπορν 1,90 €.

Ολλανδία 2,15 € – Σιρμόνικουγκ 2,00 €

Ισπανία 2,16 € – Φορμεντέρα 0,90 €.

Σουηδία 2,20 € – Χάλμσταντ 2,20 €.

Ελλάδα 2.32 – Ρόδος 1,50€.

Πορτογαλία 2,40 – Αλμπουφεϊρα, 2,10 €.

Βέλγιο 2,50€. Δυτική Φλάνδρα, 2,50 €.

Μάλτα 2,50€ – Μελιέχα 2,50 €.

Ιταλία 2,71 € – Ραβέννα, 2,00 €.

Ηνωμένο Βασίλειο 2,76 € – Νόρφολκ 2,07 €.

Δανία 3,06 € – Σόντερβιγκ, 3,06 €

Γαλλία 3,30 €. Στ. Μαλό/Κορσική, 2,50 €.

Όποιος θέλει να φάει ένα καλό παγωτό ας ταξιδέψει στην Ιταλία. Ωστόσο, όποιος ψάχνει για την καλύτερη τιμή θα τη βρει στην Τουρκία. Οι τρεις προορισμοί που προσφέρουν τα φθηνότερα παγωτά βρίσκονται σε αυτή τη χώρα.

Μπορεί να είναι άκρως ανταγωνιστική προς την Ελλάδα μας, αλλά εκεί μπορείτε να φάτε ένα παγωτό με μέση τιμή 0,47 €. Το φθηνότερο παγωτό είναι στην Αλάνια (0,12 €). Ακολουθούν η Αμάσρα στη Μαύρη Θάλασσα (€0,28) και το Μποντρούμ -η Αλικαρνασσός για εμάς – (€0,49).

Αυτό το καλοκαίρι, οι τουρίστες μπορούν να βρουν μια μπάλα παγωτό με μέγιστη τιμή ένα ευρώ σε πέντε χώρες: Τουρκία, Αλβανία, Μαρόκο, Βουλγαρία, Πολωνία και Ισπανία.

Στη χώρα του gelato, στην Ιταλία, μια επίσκεψη σε παγωτατζίδικο συνεπάγεται δαπάνη μεταξύ 2,00 και 3,50 ευρώ ανά μπάλακι παγωτού. Με μέσο όρο δύο ευρώ, το φθηνότερο παγωτό είναι στη Ραβέννα.

Η μελέτη επισημαίνει ότι το πιο ακριβό παγωτό σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται σε γαλλική παραλία.

Η απόλαυση μιας μπάλας παγωτού στις ακτές της Γαλλίας μπορεί να κοστίσει 3,30 ευρώ. Στην Τουλόν, οι ταξιδιώτες πρέπει να πληρώσουν τουλάχιστον 4,70 ευρώ για μια μπάλα (από χρυσάφι είναι;)

Στη χώρα μας, η έρευνα του Confidencial ανέδειξε τη Ρόδο ως τον πιο φθηνό προορισμό σχετικά με την τιμή του ice cream.

Με 1,5 ευρώ τρως μια μπάλα παγωτού στο χωνάκι σου, ενώ η μεγαλύτερη μέση τιμή είναι στα 2.52. ευρώ. Για μέση τιμή καλά είναι.

Σε Μύκονο κι άλλα χλιδάτα μέρη μπορεί να την πληρώσεις για μπάλα ποδοσφαίρου…

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Γιάννης Τσακίρης: «Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ την ΕΤΕπ»
Οικονομία |

Τσακίρης: «Τώρα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται η Ελλάδα την ΕΤΕπ»

Ο νέος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων μιλάει για τις προτεραιότητες στην Ευρώπη και συστήνει την αξιοποίηση της τεχνικής βοήθειας και της τεχνογνωσίας της τράπεζας