Οι θεατές συνεχίζουν ακάθεκτοι να συρρέουν στις κινηματογραφικές αίθουσες για να δουν την ταινία «Barbie» της Warner Bros. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας αναλύσεων Comscore, τα έσοδα από το δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολής της αναμένεται να ανέλθουν στα 93 εκατ. δολάρια. Στην ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Μάργκο Ρόμπι στον ομώνυμο ρόλο και ο Ράιν Γκόσκλινγκ στον ρόλο του Ken, η εμβληματική κούκλα της Mattel ζωντανεύει σε μια περιπέτεια στον πραγματικό κόσμο.

Βarbie: Δέκα info για την ταινία που ίσως δεν γνωρίζετε

Η ταινία που έχει σκηνοθετήσει η Γκρέτα Γκέργουιγκ -η Νο. 1 ταινία της χρονιάς σε έσοδα το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής και το Σαββατοκύριακο με τις περισσότερες εισπράξεις για ταινία σκηνοθετημένη από γυναίκα- έχει κερδίσει περισσότερα από 351 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και στον Καναδά από την πρώτη της προβολή στις 21 Ιουλίου και σχεδόν 775 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, όπως αναφέρει η Comscore.

Την περασμένη εβδομάδα, η κατασκευάστρια παιχνιδιών ανακοίνωσε ενισχυμένα κέρδη για το β΄ τρίμηνο του 2023 κι ενώ αναμενόταν η κυκλοφορία της ταινίας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ινόν Κρέιζ να λέει στους αναλυτές ότι η εταιρεία θα αυξήσει την παραγωγή της για τα παιχνίδια και τα προϊόντα της που σχετίζονται με τη «Barbie» κατά το δεύτερο ήμισυ του 2023.

Σταθερά πίσω από την ταινία της Warner Bros αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το «Oppenheimer», η ιστορική ταινία του σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν Nolan για τον φυσικό Τζέι Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και την κατασκευή της ατομικής βόμβας. Τα έσοδα της ταινίας για το δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολής της εκτιμώνται στα 46,2 εκατ. δολάρια, με τον αναλυτή της Comscore Πολ Ντεργκαραμπεντιάν να χαρακτηρίζει το εν λόγω Σ/Κ «φαινόμενο».

Οι δύο ταινίες μαζί ονομάστηκαν «Barbenheimer», ένα ακρωνύμιο για το σπάνιο φαινόμενο δύο μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ να κάνουν πρεμιέρα το ίδιο Σαββατοκύριακο. Οι συνδυασμένες πωλήσεις τους είναι «ξεκάθαρα συγκλονιστικές», σύμφωνα με τον Ντεργκαραμπεντιάν, με τα έσοδα του δεύτερου Σαββατοκύριακου «να χαιρετίζονται ως νίκες του πρώτου».

Το Oppenheimer της Universal καταγράφει έσοδα 174 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ και τον Καναδά μέχρι στιγμής και 400 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Οι ταινίες έχουν προσελκύσει τους θεατές ανά τον κόσμο σε μια δύσκολη συγκυρία για το Χόλιγουντ. Το Writers’ Guild of America, το σωματείο που εκπροσωπεί τους σεναριογράφους, απεργεί από τον Μάιο για τις αμοιβές, ενώ το SAG-AFTRA -το συνδικάτο καλλιτεχνών και ηθοποιών- προχώρησε σε απεργία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus