Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην Twitter) μήνυσε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αγωνίζεται κατά της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης, υποστηρίζοντας ότι προβάλλει ψευδείς ισχυρισμούς και προτρέπει διαφημιστές να σταματήσουν να επενδύουν στην πλατφόρμα.

Twitter: Κατέβηκε το Big X από τα κεντρικά γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι η εταιρεία Χ του Έλον Μάσκ, με επιστολή της προς το Κέντρο Αντιμετώπισης Ψηφιακού Μίσους (CCDH) απείλησε ότι θα υποβάλει μήνυση ζητώντας αδιευκρίνιστο ποσό ως αποζημίωση. Απαντώντας στην επιστολή, οι νομικοί εκπρόσωποι του CCDH κατηγόρησαν την Χ για «εκφοβισμό εκείνων που έχουν το θάρρος να αγωνίζονται κατά της υποκίνησης (βίας), της ρητορικής μίσους και του επιβλαβούς περιεχομένου στο διαδίκτυο». Υποστήριξαν επίσης ότι οι ισχυρισμοί του Μασκ στερούνται βάσης.

Η αφορμή

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο και ανέφερε ότι με βάση τα ευρήματα του CCDH η ρητορική μίσους εναντίον μειονοτήτων αυξήθηκε στην πλατφόρμα μετά την εξαγορά της από τον Μασκ, τον Οκτώβριο του 2022. Η Χ και η διευθύνουσα σύμβουλός της Λίντα Γιακαρίνο χαρακτήρισαν «λανθασμένο» το ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας ότι βασίστηκε σε μια «συλλογή αναληθών, παραπλανητικών και ξεπερασμένων μετρήσεων, κυρίως από την περίοδο αμέσως μετά την εξαγορά του Twitter».

Η έρευνα του CCDH δείχνει ότι «το μίσος και η παραπληροφόρηση εξαπλώνονται σαν πυρκαγιά στην πλατφόρμα υπό την ιδιοκτησία του Μασκ και αυτή η μήνυση είναι μια ευθεία απόπειρα να φιμώσουν αυτές τις προσπάθειες» απάντησε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου, Ιμράν Άχμεντ, σε ένα email που έστειλε στο πρακτορείο Reuters. Πρόσθεσε ότι η μη κερδοσκοπική οργάνωση θα συνεχίσει τις ανεξάρτητες έρευνές της.

Την Δευτέρα η εταιρεία X υποστήριξε ότι το CCDH απέκτησε πρόσβαση σε δεδομένα χωρίς να έχει την έγκρισή της ενώ επίσης αντέγραψε πλήθος δεδομένων παραβιάζοντας τους όρους χρήσης της πλατφόρμας. Η Χ μήνυσε πρόσφατα τέσσερις μη κατονομαζόμενες εταιρείες στο Τέξας και την ισραηλινή Bright Data για αντιγραφή μεγάλου όγκου δεδομένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.