Με οριακές διακυμάνσεις, αλλά αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι έλαβαν σημαντικά στηρίγματα από εταιρικά αποτελέσματα, προκειμένου να ξεπεράσουν τις πιέσεις της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,07% στις 35.258 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,25% στις 4.501 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,10% στις 13.959 μονάδες.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου διαπραγματεύτηκε γύρω στο 4,19% και κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022. Η άνοδος των επιτοκίων πίεσε τον κλάδο των ακινήτων, ο οποίος σημείωσε πτώση άνω του 2%, ενώ ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe Volatility
εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Qualcomm υποχώρησε κατά 9%, αφού η εταιρεία έχασε τις προσδοκίες των αναλυτών σχετικά με τα έσοδα του τρίτου τριμήνου και την καθοδήγηση για την τρέχουσα περίοδο.

Απώλειες 12% σημείωσε και η PayPal Holdings, καθώς οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από το τριμηνιαίο λειτουργικό περιθώριο κέρδους της εταιρείας πληρωμών, παρόλο που τα στελέχη της δήλωσαν ότι αναμένουν βελτίωση προς το τέλος του έτους.

Επίσης, η αγορά τήρησε στάση αναμονής τα αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού Apple και του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Μέχρι στιγμής, σχεδόν το 67% των εισηγμένων του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα τους, με περίπου το 81% αυτών των εταιρειών να ξεπερνούν τις προσδοκίες, σύμφωνα με την FactSet.

“Μερικές φορές οι αγορές πρέπει να χωνέψουν έναν χείμαρρο κερδών και αυτό, σε συνδυασμό με ένα ασταθές εποχικό σκηνικό, πυροδότησε την διόρθωση”, σχολίασε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial. “Η Fitch παρείχε την αφορμή”, πρόσθεσε.

Η Fitch

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings μείωσε την Τρίτη την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των Ηνωμένων Πολιτειών σε ξένο νόμισμα σε ΑΑ+ από ΑΑΑ, επικαλούμενος την “αναμενόμενη δημοσιονομική επιδείνωση” κατά τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς και την αποδυνάμωση της διακυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, σήμερα έγινε γνωστό ότι ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες για την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιουλίου αυξήθηκε κατά 6.000 σε σύγκριση με το μη αναθεωρημένο ποσοστό της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στις 227.000. Ο αριθμός ήταν σύμφωνος με τις προσδοκίες των αναλυτών. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων μειώθηκε κατά 5.500 σε σχέση με τον μη αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στις 228.250.

Εν τω μεταξύ, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ασφαλισμένης ανεργίας διαμορφώθηκε στο 1,1% για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιουλίου, αμετάβλητο από το μη αναθεωρημένο ποσοστό της προηγούμενης εβδομάδας. Η ασφαλισμένη ανεργία κατά την ίδια εβδομάδα αυξήθηκε κατά 21.000 σε 1.700.000. Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων ήταν 1.712.250, μειωμένος κατά 4.500 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street