Κόντρα στις επίμονες αρνητικές διεθνείς πιέσεις κινήθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν εκδήλωσε μια ισχυρή αντίδραση, ανάλογη της χθεσινής πτώσης, κατάφερε το θετικό κλείσιμο και την επιβεβαίωση των 1.300 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,65% στις 1.314,31 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 88 εκατ. ευρώ.

Αφού εξασφάλισε αρχικά μια ιδιότυπη ισορροπία μεταξύ θετικών και αρνητικών προσήμων σε επίπεδο τίτλων, το ΧΑ κατάφερε να ξεπεράσει εν μέρει την μεταβλητότητα και να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τη στήριξη των 1.300 μονάδων. Εντούτοις, οι πιέσεις σε αρκετούς τίτλους ήταν μεγάλη, ίδιον της επιφυλακτικότητας που υπάρχει σε πολλά χαρτοφυλάκια για αγορές, εν μέσω διεθνών αναταράξεων.

«Απογειώθηκε» η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου

Άλλωστε, ένα αρνητικό διεθνές γεγονός, όπως ήταν υποβάθμιση των ΗΠΑ, μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με τη βοήθεια αλλαγής του κλίματος σε ξένες αγορές, οι οποίες και σήμερα έδειξαν σημάδια αδυναμίας. Παρόλα αυτά, δεν ήταν λίγοι οι αναλυτές που εξήραν την ψυχραιμία που επέδειξε το ΧΑ ακόμη και όταν έπεφτε 3,2% χτες, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο της αισιοδοξίας.

Τα αντανακλαστικά που έβγαλαν οι αγοραστές σε μια μεγάλη γκάμα μετοχών αναδεικνύει και τον μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα, καθώς οι ρευστοποιήσεις ήρθαν αποκλειστικά από τους «γρήγορους», που ήθελαν να κατοχυρώσουν κέρδη. Μια τέτοια συμπεριφορά δίνει πολλούς πόντους στη συνέχιση της ανόδου το επόμενο διάστημα, καθώς αφενός το ταμπλό «πέταξε έξω» τους βραχυπρόθεσμους, αφετέρου οι εμπλεκόμενοι αποκτούν επιπλέον αυτοπεποίθηση ότι έχουν τοποθετηθεί σε σοβαρά χαρτιά.

Σε επίπεδο τίτλων, Λάμδα, Aegean, Εθνική, Τιτάν και Μυτιληναίος ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, όπως και οι Σαράντης, Alpha Bank και Cenergy, ενώ θετικό ήταν το κλείσιμο και στις Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και Jumbo. Από την άλλη, οι πιέσεις ήταν αυξημένες σε Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και Autohellas, ενώ αρνητικά έκλεισαν και οι Quest, Motor Oil, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών