Η μεγάλη βιομηχανική μονάδα της Tesla στη Σαγκάη παρέδωσε 64.285 ηλεκτρικά οχήματα τον Ιούλιο, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 128%, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι συνολικές παραδόσεις της αναφερόμενης βιομηχανικής μονάδας στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2023 ξεπέρασαν τις 540.000 μονάδες, ξεπερνώντας το συνολικό αριθμό των παραδόσεων που έγιναν σε όλη τη διάρκεια του 2021.

Πρόσφατα, η αναφερόμενη βιομηχανική μονάδα άρχισε την εξαγωγή του οχήματος Model Y (Rear-Wheel Drive) στη Νότια Κορέα, σηματοδοτώντας την πρώτη εμπορική προώθηση οχημάτων κινεζικής παραγωγής της Tesla στη νοτιοκορεατική αγορά οχημάτων.

Tesla: Νέες εκπτώσεις σε κορυφαία μοντέλα της στην Κίνα

Στόχος τα 1 εκατ. οχήματα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Ευρώπης

Στο μεταξύ, έγκριση από τις γερμανικές τοπικές αρχές ζήτησε η Tesla προκειμένου να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο, ως ένα βασικό επόμενο βήμα στο φιλόδοξο σχέδιό της να δημιουργήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Ευρώπης.

Μια μέρα αφότου η Tesla προσπάθησε να κατευνάσει τις τοπικές ανησυχίες σχετικά με την επέκταση του εργοστασίου της, τα έγγραφα αίτησης που δημοσιεύθηκαν από το τοπικό υπουργείο Περιβάλλοντος και την αρχή υδάτων την Τετάρτη έδειξαν τη μακρά λίστα των τροποποιήσεων που σχεδιάζει να κάνει η εταιρεία στο εργοστάσιο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ιλον Μασκ θέλει να διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου σε 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως και 100 γιγαβατώρες παραγωγής μπαταρίας δημιουργώντας ένα εργοστάσιο που θα παράγει ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα και από αυτά που παράγει η Volkswagen στις κεντρικές παραγωγικές εγκαταστάσεις της στο Βόλφσμπουργκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή