Εκπρόσωποι της Tesla πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Εμπορίου της Ινδίας αυτόν τον μήνα για να συζητήσουν για την κατασκευή ενός εργοστασίου που θα παράγει ένα ολοκαίνουργιο ηλεκροκίνητο μοντέλο αξίας 24.000 δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

Η Tesla έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή εργοστασίου στην Ινδία, το οποίο θα παράγει ηλεκτρικά οχήματα χαμηλού κόστους.

Tesla: Προχωρά το σχέδιο επέκτασης του μεγαλύτερου εργοστασίου αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Εργοστάσιο στην Ινδία

Η συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου έρχονται μετά την συνάντηση του Ιλον Μασκ με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι τον Ιούνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι της Tesla πρόκειται να συναντηθούν με τον Ινδό υπουργό Εμπορίου Piyush Goyal, και οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στη δημιουργία μιας αλυσίδας εφοδιασμού EV και στη συζήτηση για την παραχώρηση γης για ένα εργοστάσιο.

Το φθηνότερο ηλεκτροκίνητο της Tesla

Το EV των 2 εκατομμυρίων ρουπιών (24.000 δολάρια) θα είναι 25% φθηνότερο από την τρέχουσα χαμηλότερη τιμή της, το Model 3 sedan, το οποίο πωλείται στην Κίνα για 32.200 δολάρια.

Η τιμή-στόχος των 24.000 δολαρίων για το νέο όχημα της Tesla αναφέρθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από την εφημερίδα The Times of India.

Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσωπεύουν σήμερα λιγότερο από το 2% των συνολικών πωλήσεων οχημάτων στην Ινδία, που εαποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Εκπτώσεις

Η Tesla έχει προβεί σε επιθετικές εκπτώσεις στα υπάρχοντα μοντέλα της από τις αρχές του έτους, ενώ ο Μασκ έχει επανειλημμένα αναφέρει ότι η μακροπρόθεσμη επιτυχία της θα εξαρτηθεί από την απότομη μείωση του κόστους των EVs.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πλατφόρμα οχημάτων επόμενης γενιάς θα μειώσει το κόστος παραγωγής κατά 50% και πολλαπλά μοντέλα – συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοματοποιημένου «ρομποτάξι» – θα μπορούσαν να κατασκευαστούν από αυτήν, χωρίς να διευκρινίσει λεπτομερώς ποια θα είναι αυτά τα μελλοντικά μοντέλα ή την τιμολόγησή τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green