Το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο πτώσης των πωλήσεων της κατέγραψε η Apple, προβλέποντας ανάλογες επιδόσεις και για την τρέχουσα περίοδο, καθώς έχει πληγεί από την ύφεση σε όλο τον κλάδο που έχει μειώσει τη ζήτηση για τηλέφωνα, υπολογιστές και tablet.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση των εσόδων κατά 1,4% στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους και ο Chief Financial Officer Luca Maestri δήλωσε ότι οι επιδόσεις της Apple θα είναι παρόμοιες το τρέχον τρίμηνο. Μια επιπλέον πτώση θα σηματοδοτούσε το μεγαλύτερο σερί μειώσεων εδώ και δύο δεκαετίες – μια τρομακτική επιβράδυνση για την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Τεχνητή νοημοσύνη: Οι προσπάθειες της Apple να… μπει στο παιχνίδι

«Το περιβάλλον είναι γεμάτο προκλήσεις», δήλωσε ο Daniel Flax, ανώτερος αναλυτής της Neuberger Berman, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν πίεση από τα γενικά επιτόκια, τον υψηλότερο πληθωρισμό».

Αν και τα συνολικά έσοδα της Apple ύψους 81,8 δισ. δολαρίων ξεπέρασαν λίγο τις εκτιμήσεις της Wall Street το περασμένο τρίμηνο – βοηθούμενα από τις πωλήσεις υπηρεσιών που σημείωσαν ρεκόρ – η ζήτηση για iPhone ήταν ασθενέστερη από τις προβλέψεις. Αυτό ενόχλησε τους επενδυτές, οι οποίοι έστειλαν τη μετοχή σε πτώση έως και 3,2% στις εκτεταμένες συναλλαγές.

Εάν η πτώση της μετοχής συνεχιστεί, η Apple κινδυνεύει να χάσει την αποτίμησή της στα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια – ένα ιστορικό ορόσημο που έφτασε τον Ιούνιο.

Οι πωλήσεις του iPhone, υποχώρησαν κατά 2,4% στα 39,7 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με την εκτίμηση για 39,8 δισ. δολάρια. Τα στελέχη της Apple παραδέχθηκαν ότι η αγορά των smartphones περνάει μια επιβράδυνση, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

«Φωτεινό» παράδειγμα η… Κίνα

Ενα από τα μοναδικά «φωτεινά» σημεία ήταν η Κίνα. Ο Maestri είπε ότι τα wearables – συμπεριλαμβανομένων των Apple Watch και AirPods – τα πήγαν ιδιαίτερα καλά στη χώρα. Το iPhone άντεξε επίσης στην Κίνα, λειτουργώντας ως «η καρδιά των αποτελεσμάτων μας».

Όπως επισημαίνεται, η ζήτηση για το μοντέλο iPhone 14 μειώνεται καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να αποκαλύψει την επόμενη έκδοση, η οποία υπόσχεται να είναι η πιο σημαντική αναβάθμιση σε τρία χρόνια.  Τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα προσθέσουν νέα χαρακτηριστικά όπως πλαίσιο από τιτάνιο, λεπτότερα περιγράμματα γύρω από την οθόνη και ταχύτερο επεξεργαστή. Ωστόσο, δεδομένης της υποτονικής κατάστασης των δαπανών για smartphone, μπορεί να είναι ακόμα δύσκολο να κερδίσει η εταιρεία ορισμένους καταναλωτές για αναβάθμιση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή