Η Toyota και ο συνεργάτης της Pony.ai σχεδιάζουν να παράγουν μαζικά ρομποτικά ταξί στην Κίνα, δημιουργώντας φέτος μια επιχείρηση που θα κατασκευάζει αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της startup και υπηρεσίες ride-hailing (μίσθωσης δρομολογίων).

Οι δύο εταιρείες και η GAC-Toyota, μια κοινοπραξία μεταξύ της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της κινεζικής κρατικής Guangzhou Automobile Group, θα επενδύσουν συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο γουάν (140 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η Pony.ai σε ανακοίνωσή της.

Αρχισαν οι… βόλτες με ρομποταξί χωρίς οδηγό στο Πεκίνο

«Αυτό δεν είναι μόνο ένα σημαντικό βήμα για την Toyota να πραγματοποιήσει “διαδοχή και εξέλιξη κινεζικού τύπου”, αλλά και ένα νέο στάδιο στην επιχειρηματική μας συνεργασία με την Pony.ai”, δήλωσε ο CEO της Toyota China, Τατσούρο Ουέντα.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Toyota έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην Pony.ai από τότε που οι εταιρείες συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pony.ai, Πενγκ Τζουν, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της βιομηχανίας διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων.

Η Κίνα θεωρείται πρωτοπόρος στην ανάπτυξη αυτόνομων αυτοκινήτων και η Pony.ai έχει ξεκινήσει υπηρεσίες ρομποτικών ταξί στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Σενζέν και τη Γκουανγκζού. Η εταιρεία διαθέτει επίσης γραφεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες εκτός Κίνας έχουν υποχωρήσει από τα φιλόδοξα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης που είχαν προβλεφθεί πριν από μερικά χρόνια εν μέσω ρυθμιστικών εμποδίων.

Η Toyota δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει να επιταχύνει τον τοπικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη «έξυπνων πιλοτηρίων» που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κινεζικής αγοράς, στο πλαίσιο μιας ευρείας στροφής προς τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά από τους όλο και πιο επιθετικούς τοπικούς ανταγωνιστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή