Για υποκίνηση σε ταραχές κατηγορείται έανς διάσημος influencer στην Νέα Υόρκη, μετά το χάος στο πάρκο Union Square, σύμφωνα με το ΝΒC.

Ο Cenat, μια δημοφιλής προσωπικότητα στο Twitch και το YouTube, τέθηκε υπό κράτηση για υποκίνηση σε ταραχές σε μια εκδήλωση που σύμφωνα με την αστυνομία δεν είχε επιτραπεί ή εγκριθεί από την πόλη.

Νέα Υόρκη: Σαν «ερειπωμένο κάστρο» ο πρώτος ουρανοξύστης του Adjaye [εικόνες]

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι ο live-streamer βιντεοπαιχνιδιών, Kai Cenat αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση σε ταραχές και παράνομη συνάθροιση.

Ο Cenat, 21 ετών, είχε απομακρυνθεί από την περιοχή για την ασφάλειά του μετά την κάθοδο χιλιάδων κυρίως νέων ανθρώπων στην Union Square του Μανχάταν το απόγευμα της Παρασκευής, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Jeffrey Maddrey στους δημοσιογράφους νωρίτερα την Παρασκευή.

Επεισόδια και συλλήψεις

Ο Maddrey δήλωσε ότι συνελήφθησαν 65 άτομα. Τριάντα από αυτούς ήταν ανήλικοι, είπε.

Τέθηκαν υπό κράτηση αφού πέταξαν μπουκάλια, πυροτεχνήματα, πέτρες και δοχεία μπογιάς που είχαν αφαιρεθεί από ένα εργοτάξιο στο πάρκο.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν εκ των οποίων ο ένας υπέστη κάταγμα στο χέρι.

Δωρεάν κονσόλες

Την Τετάρτη, ο Cenat ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Twitch ότι θα διοργανώσει μια «τεράστια» δωρεά με κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, υπολογιστές, πληκτρολόγια, καρέκλες gaming, ακουστικά και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, το βίντεο είχε περισσότερες από 2 εκατομμύρια προβολές.

Η εκδήλωση επρόκειτο να ξεκινήσει στις 4 μ.μ., αλλά από τις 3 μ.μ. το πάρκο είχε γεμίσει, όπως μετέδωσε το NBC. Εναέρια βίντεο από drones έδειξαν εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκο του Μανχάταν το απόγευμα της Παρασκευής.

Αστυνομικοί με πολιτικά και ένστολοι διακρίνονταν γύρω από το πλήθος και κάποια στιγμή ακούστηκε ένας δυνατός κρότος.

Μέχρι τις 5:30 μ.μ., η περιοχή είχε αρχίσει να αδειάζει και οι αστυνομικοί μπλόκαραν κάθε είσοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα