Για μια απειλητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αργά το βράδυ της Παρασκευής, κατηγόρησαν τον Ντόναλντ Τραμπ εισαγγελείς των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να εκφοβίσει μάρτυρες αποκαλύπτοντας αθέμιτα εμπιστευτικά στοιχεία που έλαβε από την κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Reuters.

Στον ιστότοπό του Truth Social, το απόγευμα της Παρασκευής, μία ημέρα αφότου δήλωσε αθώος στις κατηγορίες ότι ενορχήστρωσε εγκληματική συνωμοσία για να προσπαθήσει να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020 από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ο πρώην πρόεδρος έγραψε: «Αν με καταδιώξετε, θα σας καταδιώξω!».

Πόσοι στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Τραμπ την έχει άσχημα;

Φόβοι για απειλές Τραμπ

Στην κατάθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ δήλωσε ότι η ανάρτηση του Τραμπ προκάλεσε ανησυχίες ότι μπορεί να αποκαλύψει δημοσίως απόρρητο υλικό, όπως πρακτικά ενόρκων, που έχουν ληφθεί από εισαγγελείς.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας που είναι γνωστή ως discovery, οι εισαγγελείς υποχρεούνται να παρέχουν στους κατηγορούμενους τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον τους, ώστε να μπορούν να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

«Αυτό θα μπορούσε να έχει επιβλαβή επίδραση στους μάρτυρες ή να επηρεάσει αρνητικά τη δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση», έγραψαν οι εισαγγελείς, σημειώνοντας ότι ο Τραμπ έχει ιστορικό επιθέσεων σε δικαστές, δικηγόρους και μάρτυρες σε άλλες υποθέσεις εναντίον του.

Κατά την απολογία του την Πέμπτη, ο Τραμπ ορκίστηκε να μην εκφοβίσει μάρτυρες ή να μην επικοινωνήσει μαζί τους χωρίς την παρουσία νομικού συμβούλου.

Προστατευτική εντολή

Οι εισαγγελείς ζήτησαν από την περιφερειακή δικαστή των ΗΠΑ Τάνια Τσούτκαν να εκδώσει προστατευτική εντολή που να απαγορεύει στον Τραμπ και στους δικηγόρους του να μοιράζονται οποιοδήποτε υλικό με μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Οι προστατευτικές εντολές είναι συνήθης διαδικασία στις ΗΠΑ σε υποθέσεις που αφορούν εμπιστευτικά έγγραφα.

Εκπρόσωπος του Τραμπ δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Τραμπ έχει επίσης δηλώσει αθώος σε δύο άλλες ποινικές υποθέσεις. Αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες στο Μαϊάμι για την υποτιθέμενη διατήρηση απόρρητων εγγράφων μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα, καθώς και πολιτειακές κατηγορίες στο Μανχάταν για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων.

Επιπλέον, αντιμετωπίζει μια πιθανή τέταρτη κατηγορία στη Τζόρτζια, όπου οι εισαγγελείς της Ατλάντα ερευνούν τις προσπάθειές του να αλλοιώσει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πολιτεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα