Περίπου 24.000 υπάλληλοι της British Airways θα λάβουν αύξηση μισθού άνω του 13% σε διάστημα 18 μηνών από τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε το συνδικάτο Unite.

Οι εργαζόμενοι θα λάβουν επίσης εφάπαξ ποσό 1.000 λιρών, αλλά οι πιλότοι και η διοίκηση αποκλείονται από τη συμφωνία, ανέφερε.

Η συμφωνία, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, αναμένεται να εκτονώσει την ένταση και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που οδήγησαν σε αρκετές περιπτώσεις σε ακυρώσεις ή αναστολές πτήσεων, σε μια περίοδο που η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια αυξάνεται στα ύψη.

Βρετανία: Αυξήσεις μισθών και μείωση ανεργίας κάνουν σίγουρη την επόμενη αύξηση επιτοκίων

Οι εργαζόμενοι στη Βρετανία πιέζουν για υψηλότερες αμοιβές σε διάφορους κλάδους καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να είναι υψηλός.

Ο ρυθμός των γενικών αυξήσεων των τιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν επίμονα υψηλός.

Ο πληθωρισμός, ενώ έχει υποχωρήσει λίγο, εξακολουθεί να βρίσκεται στο 7,9%, πολύ πάνω από τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας για 2%.

Οι διαπραγματεύσεις του συνδικάτου Unite για τους μισθούς επικεντρώθηκαν στη μείωση των επιπτώσεων του πληθωρισμού στους εργαζόμενους.

Το συνδικάτο ανακοίνωσε ότι η συμφωνία αντέστρεψε επίσης τις περικοπές μισθών που είχαν επιβληθεί από το 2020.

Η «σημαντική αύξηση των μισθών» ήρθε μετά από «λεπτομερείς διαπραγματεύσεις», δήλωσε η γενική γραμματέας του Unite, Σάρον Γκράχαμ.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών εισέρχεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους μήνες για ταξίδια μέσα στο έτος, με οικογένειες που έχουν κάνει κράτηση για να φύγουν κατά τη διάρκεια των σχολικών καλοκαιρινών διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν θέλουν με τίποτα το χάος στα αεροδρόμια

Οι αεροπορικές εταιρείες επιθυμούν να μην επαναλάβουν το χάος που παρατηρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στα αεροδρόμια, καθώς ο κλάδος αντιμετώπισε την αύξηση της ζήτησης μετά την πανδημία.

Έκτοτε υπήρξαν περαιτέρω προκλήσεις, καθώς οι αποχωρήσεις σε όλο τον κλάδο έχουν προκαλέσει καθυστερήσεις στα προγράμματα πτήσεων.

Οι απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία έχουν αυξήσει τη συμφόρηση του εναέριου χώρου σε όλη την ήπειρο, αναγκάζοντας αεροπορικές εταιρείες όπως η Ryanair και η EasyJet να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις.

Πιο πρόσφατα, η British Airways μπόρεσε να αποφύγει μια αναστάτωση που σχετιζόταν με ενέργειες των εταιρειών εδάφους.

Η τελευταία περίοδος σηματοδοτεί μια ανάκαμψη για την British Airways που περιόρισε το προσωπικό της κατά περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους στη διάρκεια της πανδημίας.

Έκτοτε, η βρετανική αεροπορική εταιρεία προσέλαβε χιλιάδες εργαζόμενους καθώς η ζήτηση για ταξίδια πλησιάζει τα επίπεδα του 2019.

Κέρδη ρεκόρ εξαμήνου

Την περασμένη εβδομάδα, η IAG, η εταιρεία που κατέχει την British Airways, ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ εξαμήνου ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων λιρών, βοηθούμενη από τους υψηλότερους ναύλους και τη συνεχή ανάκαμψη των ταξιδιών.

Όπως αναφέρει το BBC, η British Airways αρνήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία για τις αυξήσεις των μισθών των υπαλλήλων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή