Η πολύ υψηλή ζήτηση για ταξίδια διακοπών φέρνει τον όμιλο TUI για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, σε κερδοφορία για το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Όλοι οι τομείς παρουσίασαν θετική λειτουργική απόδοση και συνέβαλαν στη βελτίωση των κερδών. Ο τομέας «Ξενοδοχεία και Resorts» ανέφερε υποκείμενα κέρδη πάνω από τα προ κρίσης επίπεδα για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Με συνεχείς ισχυρές κρατήσεις, ο Όμιλος επιβεβαιώνει την προσδοκία του για σημαντικά υψηλότερο υποκείμενο EBIT για ολόκληρο το έτος 2023.

Τουρισμός: Δυναμικό καλοκαίρι για την TUI – Ρεκόρ στις κρατήσεις

Πρόκειται για τα πρώτα τριμηνιαία αποτελέσματα από τον Όμιλο από την έναρξη της πανδημίας που δεν περιλαμβάνει πλέον κρατική χρηματοδότηση. Η κρατική ενίσχυση αποπληρώθηκε πλήρως κατά την περίοδο αναφοράς. Ο Όμιλος μείωσε επίσης σημαντικά τον καθαρό δανεισμό κατά 1,1 δισ. ευρώ, σε 2,2 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2023.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Sebastian Ebel, παρουσιάζοντας τα τριμηνιαία αποτελέσματα στο Ανόβερο τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το καλοκαίρι του 2023 πηγαίνει πολύ καλά και η ζήτηση για διακοπές παραμένει υψηλή. Η Μεσόγειος παραμένει ο πιο περιζήτητος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές. Ο καύσωνας στη Βόρεια Ευρώπη τον Ιούνιο και οι πυρκαγιές στη Νότια Ευρώπη έχουν περιορίσει μόνο προσωρινά την πρότερη ισχυρή ανάπτυξη – αλλά συνολικά θα είναι ένα πολύ καλό ταξιδιωτικό καλοκαίρι και μια καλή χρονιά για την TUI το 2023. Για ολόκληρο το έτος συνεχίζουμε να αναμένουμε σημαντική αύξηση σε ετήσια βάση στο υποκείμενο EBIT. Επενδύουμε σήμερα για να συνεχίσουμε να αυξάνουμε σημαντικά την κερδοφορία μας στο μέλλον. Συνεχίζουμε να οδηγούμε τον μετασχηματισμό της TUI και να ενισχύουμε την ανταγωνιστική μας θέση επενδύοντας στους κερδοφόρους τομείς ανάπτυξής μας».

Τα αποτελέσματα:

– Τα υποκείμενα EBIT του Ομίλου βελτιώθηκαν σημαντικά στα 169 εκατομμύρια ευρώ (προηγούμενο έτος: -27 εκατομμύρια ευρώ)

– Τα έσοδα αυξάνονται στα 5,3 δισ. ευρώ ή κατά 19 % σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος (4,4 δισ. ευρώ)

– Ο τομέας «Εμπειρίες διακοπών» με ξενοδοχεία, κρουαζιέρες και δραστηριότητες με ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις πέτυχε αύξηση στο υποκείμενο EBIT στα 190 εκατομμύρια ευρώ (από 121 εκατομμύρια ευρώ το 2022)

– Ο τομέας «Ξενοδοχεία και κρουαζιέρες» με υψηλότερη πληρότητα και αυξημένα ποσοστά κατέγραψε ισχυρή ζήτηση και 5,5 εκατομμύρια επισκέπτες να ταξιδεύουν με την TUI στο γ’ τρίμηνο, έναντι 5,1 εκατομμυρίων το 2022

– Ανοδο καταγράφουν και οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023, αυξημένες κατά 6% σε ετήσια βάση και σε υψηλότερες τιμές

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή