
Η άρση του αδιεξόδου όσον αφορά τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας «εξαρτάται από τις δυτικές χώρες, οι οποίες πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», έκρινε χθες Τρίτη το βράδυ ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
ΗΠΑ: Δριμύ «κατηγορώ» Μπλίνκεν κατά Μόσχας – «Εκβιάζει με τα σιτηρά της Ουκρανίας»
«Μπορεί να βρεθεί λύση»
«Θεωρώ πως μπορεί να βρεθεί λύση», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην πρόσφατη τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, που αρνήθηκε να παρατείνει τη συμφωνία, εγγυητές της οποίας ήταν η Τουρκία και ο ΟΗΕ, προτού εκπνεύσει τη 17η Ιουλίου.
«Την περασμένη εβδομάδα, στην τηλεφωνική συνομιλία μας με τον κ. Πούτιν, ενημερωθήκαμε για τα αιτήματα που προβάλλει η Ρωσία», ανέφερε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, απευθυνόμενος σε πρεσβευτές στην Αγκυρα.
«Η λύση του προβλήματος εξαρτάται από την τήρηση από μέρους δυτικών χωρών των υποσχέσεων που έδωσαν. Τα μέτρα που θα επέτρεπαν να μεταμορφωθεί η θετική ατμόσφαιρα την οποία δημιούργησε η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας σε κατάπαυση του πυρός, κατόπιν σε διαρκή συμφωνία ειρήνης, δεν πάρθηκαν», στηλίτευσε.
«Αν ο πόλεμος επεκταθεί…»
Η Μόσχα αξιώνει ιδίως να αρθούν συνδεόμενα με τις δυτικές κυρώσεις εμπόδια για τις εξαγωγές των δικών της αγροτικών προϊόντων, ιδίως λιπασμάτων.
«Η θέση μας είναι σαφής» στο ζήτημα, επέμεινε ο κ. Ερντογάν, που την περασμένη εβδομάδα κάλεσε τον κ. Πούτιν να «αποφύγει την κλιμάκωση» καθώς «αν ο πόλεμος επεκταθεί στη Μαύρη Θάλασσα, θα πρόκειται για καταστροφή για την περιοχή μας».
Πηγή: in.gr


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα