Σε δηλώσεις που προκαλούν ερωτήματα προέβη ο Κροάτης πρόεδρος, Ζόραν Μιλάνοβιτς σχετικά με τους χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Ο Κροάτης πρόεδρος αναφέρθηκε στις δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης, όπου μέχρι στιγμής και οι 70 Κροάτες χούλιγκαν που έχουν απολογηθεί έχουν κριθεί όλοι προφυλακιστέοι λέγοντας με μία μορφή προειδοποίησης προς την ελληνική κυβέρνηση ότι «εάν κρατήσει και τους 100» χούλιγκαν «θα είναι κάποιου είδους βεντέτα ή συλλογική ευθύνη».

Παρέμβαση της κροατικής κυβέρνησης ζητούν γονείς των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Όπως ισχυρίστηκε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς δεν μπορεί να υποστηρίξει τους Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί «πήγαν για να επιτεθούν και να κάνουν επεισόδια», απέφυγε ωστόσο να τους χαρακτηρίσει «χούλιγκαν».

Μάλιστα όπως είπε είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα ενώ άσκησε κριτική και στην ελληνική αστυνομία, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της «περίεργη».

«Δεν μπορώ να τους υποστηρίξω, πήγαν να επιτεθούν και να κάνουν επεισόδια»

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Αυτή η προθεσμία λήγει τώρα και αν παραταθεί η κράτηση για όλους τους συλληφθέντες που είναι 100 άνθρωποι δεν θα έχει λογική. Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν στην Αθήνα, που πήγαν για να επιτεθούν κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το υποστηρίξω, η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι περίεργη. Δεν παύουν να είναι πολίτες και να έχουν δικαιώματα», είπε αρχικά σε δηλώσεις του στο κροατικό δίκτυο Dnevnik Nova TV.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δολοφονία του 29χρονου, Μιχάλη Κατσουρή που όπως είπε «οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Έλληνας οπαδός δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστές».

«Αν οι ελληνικές αρχές κρατήσουν και τους 100 ως προφυλακιστέους, αυτό θα είναι ένας είδος βεντέτας, μια προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ γρήγορα, και αυτό σημαίνει ότι μέσα στις πέντε ημέρες που τους δίνει ο νόμος, οι υπεύθυνοι, αν υπάρχουν, θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν».

Στη συνέχεια θέλοντας να δώσει έμφαση στα λεγόμενά του αναφέρθηκε εκ νέου στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι συνθήκες του θανάτου αυτού του άνδρα δεν είναι ούτε καν ξεκάθαρες».

«Αν τους κρατήσουν και τους 100 θα είναι σαν επιβολή στρατιωτικού νόμου»

Στη συνέχεια ο Κροάτης πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανοικτή επιστολή που έστειλαν γονείς ορισμένων από τους συλληφθέντες ωστόσο απέφυγε να τη σχολιάσει, επαναλαμβάνοντας όσα είπε και στην αρχή των δηλώσεων του και έκανε λόγο πως αν προφυλακιστούν και οι 100 χούλιγκαν θα είναι σαν «επιβολή στρατιωτικού νόμου».

«Την είδα αυτή την ανοικτή επιστολή. Αφήστε τους γονείς στην άκρη, είναι ενήλικες. Δεν τους έστειλαν οι γονείς τους εκεί. Πήγαν μόνοι τους και κάποιοι έχουν ευθύνη για ό,τι έγινε», είπε χαρακτηριστικά.

«Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να τεθούν υπό κράτηση 100 άτομα. Η αστυνομία έχει δικαίωμα να κρατήσει για πέντε ημέρες αυτούς που υποψιάζεται ότι έχουν εμπλοκή για πέντε ημέρες κι αυτές ημέρες έχουν περάσει. Τώρα λοιπόν η συντριπτική τους πλειοψηφία πρέπει να απελευθερωθεί. Αν τους κρατήσουν όλους θα είναι σαν επιβολή στρατιωτικού νόμου».

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012