Βαθιά θλίψη για τις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ υπογραμμίζει πως η σημασία της συλλογικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής είναι υψίστης σημασίας, προκειμένου να μειωθούν οι τρομερές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως οι σκέψεις και οι προσευχές του είναι με τον αμερικανικό λαό.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στο Μάουι αυξήθηκε στους 80, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές στη Χαβάη, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες σε ό,τι απέμεινε από την ιστορική πόλη της Λαχέινα.

Οι πρόσφατες φωτιές έγιναν η πλέον πολύνεκρη φυσική καταστροφή στην ιστορία της Χαβάη, ξεπερνώντας τον απολογισμό του τσουνάμι που έπληξε το Μεγάλο Νησί της Χαβάης και στοίχισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους το 1960, έναν χρόνο αφότου η Χαβάη έγινε αμερικανική πολιτεία.

Θα χρειαστούν πολλά χρόνια για την ανοικοδόμηση της περιοχής

Αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι ομάδες έρευνας, που συνοδεύονται από ειδικά σκυλιά, μπορεί να εντοπίσουν και άλλους νεκρούς από την πυρκαγιά, που κατέκαψε 1.000 κατοικίες και άφησε πίσω της χιλιάδες αστέγους, ενώ για την ανοικοδόμηση της περιοχής πιθανόν να χρειαστούν πολλά χρόνια και δισεκατομμύρια δολάρια.

«Κανείς δεν έχει μπει σε κάποια από αυτές τις κατασκευές που κάηκαν τελείως και εκεί είναι δυστυχώς που αναμένουμε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Μπράιαν Σατζ, γερουσιαστής της Χαβάης, στο MSNBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα