«Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, απαντώντας στις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Κροάτη προέδρου για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ότι «εάν η ελληνική κυβέρνηση κρατήσει και τους 100, θα είναι κάποιου είδους βεντέτα ή συλλογική ευθύνη».

Σημειώνεται ότι 71 χούλιγκαν έχουν πάρει τον δρόμο για την φυλακή, ενώ οι τελευταίοι 33 απολογούνται σήμερα ενώπιον των ανακριτών για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

«Δεν έχει απολογηθεί κανείς για ανθρωποκτονία» – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη

Η προκλητική παρέμβαση Μιλάνοβιτς

Σε μία μορφή προειδοποίησης προς την ελληνική κυβέρνηση προέβη χθες, Σάββατο, ο Κροάτης πρόεδρος, Ζόραν Μιλάνοβιτς, λέγοντας ότι «εάν κρατηθούν και οι 100» χούλιγκαν «θα είναι κάποιου είδους βεντέτα ή συλλογική ευθύνη».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει τους Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί «πήγαν για να επιτεθούν και να κάνουν επεισόδια», απέφυγε ωστόσο να τους χαρακτηρίσει «χούλιγκαν».

Μάλιστα όπως είπε είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα ενώ άσκησε κριτική και στην ελληνική αστυνομία, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της «περίεργη».

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Αυτή η προθεσμία λήγει τώρα και αν παραταθεί η κράτηση για όλους τους συλληφθέντες που είναι 100 άνθρωποι δεν θα έχει λογική. Ανεξάρτητα από το γιατί πήγαν στην Αθήνα, που πήγαν για να επιτεθούν και να κάνουν επεισόδια κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το υποστηρίξω, η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι περίεργη. Δεν παύουν να είναι πολίτες και να έχουν δικαιώματα», είπε αρχικά σε δηλώσεις του στο κροατικό δίκτυο Dnevnik Nova TV.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δολοφονία του 29χρονου, Μιχάλη Κατσουρή που όπως είπε «οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Έλληνας οπαδός δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, δεν έχουν γίνει γνωστές».

«Αν οι ελληνικές Αρχές κρατήσουν και τους 100 ως προφυλακιστέους, αυτό θα είναι ένας είδος βεντέτας, μια προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ γρήγορα, και αυτό σημαίνει ότι μέσα στις πέντε ημέρες που τους δίνει ο νόμος, οι υπεύθυνοι, αν υπάρχουν, θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν».

Στη συνέχεια ο Κροάτης πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει την ανοικτή επιστολή που έστειλαν γονείς ορισμένων από τους συλληφθέντες ζητώντας την παρέμβασή του και αποφεύγοντας να αναφερθεί στο ζήτημα, επανέλαβε όσα είπε και στην αρχή των δηλώσεων του και ισχυρίστηκε πως αν προφυλακιστούν και οι 100 χούλιγκαν θα είναι σαν «επιβολή στρατιωτικού νόμου».

Πηγή: In.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».