Η Apple ετοιμάζεται για τον πρώτο μεγάλο επανασχεδιασμό, μετά από αρκετές γενιές του βασικού Apple Watch, αλλά δεν είναι κάτι που θα το δούμε φέτος, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg στο ενημερωτικό δελτίο Power On.

Αντ’ αυτού, η Apple φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα λεπτότερο «Apple Watch X» με μαγνητικά σημεία πρόσδεσης στο λουράκι του ρολογιού, έναν αισθητήρα αρτηριακής πίεσης και μια οθόνη microLED είτε στα τέλη του 2024 είτε ακόμη και το 2025, αναφέρει ο Gurman.

Όταν η Apple συναντά την ιατρική: Η επαναστατική εφαρμογή για το ζάχαρο

Οι παλιές μηχανικές συνδέσεις όλων των Apple Watch μέχρι στιγμής ήταν εξαιρετικές για να επιτρέπουν στους πελάτες να επαναχρησιμοποιούν τα παλιά τους bands (λουράκια) για χρόνια, αλλά ο Gurman λέει ότι «τρώνε χώρο» που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η εταιρεία για να συρρικνώσει το φυσικό μέγεθος της συσκευής και να ενισχύσει την μπαταρία και τα εσωτερικά εξαρτήματα.

Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το τελευταίο Apple Watch Ultra, στο οποίο η Apple έδωσε μεγαλύτερη μπαταρία εις βάρος της συμπαγούς κατασκευής.

Αλλαγή οθόνης

Οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και μήνες για μια πιο φωτεινή, με περισσότερα χρώματα οθόνη microLED για το Apple Watch, ωστόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία οθόνης είναι εξαιρετικά νέα και ακριβή. Άρα η Apple έχει πρόσθετο έργο αφού θα πρέπει να βάλει μια συρρικνωμένη, προσιτή έκδοση της τεχνολογίας στη συσκευή της με τη μικρότερη οθόνη.

Η Apple φέρεται επίσης να σχεδιάζει εδώ και χρόνια έναν αισθητήρα αρτηριακής πίεσης για το Apple Watch, και δεν αποκλείεται αυτή η προσθήκη να έρθει εγκαίρως για την επέτειο των 10 ετών του wearable.

Όσο για φέτος, ο Gurman επαναλαμβάνει τους προηγούμενους ισχυρισμούς ότι το Apple Watch Series 9 θα αποκτήσει ταχύτερο επεξεργαστή για πρώτη φορά από το ντεμπούτο του Series 6, αλλά θα διατηρήσει τα ίδια μεγέθη οθόνης που χρησιμοποίησε πέρυσι, μεταξύ άλλων και για το Apple Watch Ultra των 49 χιλιοστών. Αν αυτό είναι αλήθεια, θα μπορούσε να είναι μια ακόμη πιο μικρή αναβάθμιση για τα ρολόγια της αμερικανικής εταιρείας σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης