
Μια ακόμα παρένθετη μητέρα, που έχει σχέση με το φερόμενο ως κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά, γέννησε σήμερα το πρωί στη Μαιευτική-Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων.
Σύμφωνα με το neakriti που επικαλείται πληροφορίες από την ΕΡΤ Χανίων, η γεωργιανής καταγωγής παρένθετη μητέρα γέννησε δίδυμα, τα οποία θα παραμείνουν στη Μονάδα Νεογνών του Ιδρύματος μέχρι την ταυτοποίηση του DNA.
Παράνομες υιοθεσίες: Oλοκληρώθηκαν οι απολογίες των 8 κατηγορούμενων
Έτσι, στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται μέχρι και σήμερα τέσσερα συνολικά υγιέστατα βρέφη, από παρένθετες μητέρες που συνεργάζονταν με το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν συνομιλίες των εμπλεκόμενων που «δένουν» την υπόθεση, ενώ στη διάθεση των αρχών βρίσκονται και μαρτυρίες ανθρώπων που αποφάσισαν να μιλήσουν, για τα όσα συνέβαιναν εκεί.
Οι απολογίες των 8 κατηγορουμένων
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα –λίγο μετά τις 03:00– ολοκληρώθηκε στο δικαστικό μέγαρο Χανίων η διαδικασία των απολογιών των συνολικά οκτώ προσώπων τα οποία συνελήφθησαν και σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και επιδίδονταν σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.
Η διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν δύο ανακριτές, ήταν μαραθώνια (άρχισε στις 08:00 της Κυριακής).
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο ιατρός – ιδιοκτήτης μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και η Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.
Ποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι – Ποιες κατηγορίες αντιμετώπιζαν οι οκτώ κατηγορούμενοι
Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν η μαία της μονάδας, η βιολόγος της μονάδας, η εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και η αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.
Οι οκτώ που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της διατάραξης οικογενειακής τάξης, της απάτης, της σωματικής βλάβης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Πηγή: in.gr


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές