Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας για την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, την συνάντηση είχε ζητήσει ο κ. Κωνσταντάτος, προκειμένου να ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό για τις δράσεις του ΣΠΑΥ.

Βασίλης Κικίλιας: Υπεράνθρωπη η προσπάθεια που γίνεται

Ειδικότερα, ο προέδρος του ΣΠΑΥ ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για 2-3 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέχρι τώρα στην περιοχή του Υμηττού, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, καθώς τις πρόλαβαν οι εθελοντές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη

Οι δύο άνδρες συζητήσαν γενικότερα για τα θέματα της πρόληψης σε τοπικό επίπεδο μέσα από την εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι ο ΣΠΑΥ διαθέτει ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο δίκτυο εθελοντών, που έχει πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική, καθώς ο Υμηττός θεωρείται από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της Αττικής και έχει πληγεί επανειλημμένως από πυρκαγιές, που έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές και στον οικιστικό ιστό.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω