Στροφή 180ο μοιρών από την Zoom, η οποια αναίρεση την απόφαση απαγόρευσης των συσκέψεων τις Τετάρτες με το επιχείρημα πως εμποδίζει την συνεργασία. Πρόκειται για μια απόφαση που έρχεται κόντρα στην λογική που θεωρεί τις συναντήσεις αντιπαραγωγικές.

Ο CEO Έρικ Γουάν ανακοίνωσε την αλλαγή πολιτικής, λέγοντας ότι οι υπάλληλοι που μένουν σε ακτίνα 50 χλμ από την εταιρεία πρέπει να εμφανίζονται τουλάχιστον 2 μέρες την εβδομάδα στα γραφεία τους. Και αυτό παρά το γεγονός πως το 84% των υπαλλήλων της Zoom είχε δηλώσει το 2022 ότι ήθελε να συνεχιστεί η τηλεργασία.

Ο Γουάν προσέθεσε ότι ο αποκλεισμός των συσκέψεων είχε προκαλέσει ασυνεννοησία μεταξύ των εργαζομένων, σύμφωνα με τον ιστότοπο Hi Tech.

Η κίνηση αυτή, όμως, πάει και ενάντια στις προσπάθειες μεγάλων επιχειρήσεων να περιορίσουν τις αντιπαραγωγικές συσκέψεις που κοστίζουν περίπου $100 εκατομμύρια ετησίως. Κάποιες εταιρείες έχουν εμφυτεύσει λογισμικό που υπολογίζει το κόστος των εσωτερικών συναντήσεων άνω των τριών υπαλλήλων ενώ ακαδημαϊκές μελέτες βρήκαν ότι 31% των συσκέψεων θα μπορούσε να παραληφθεί εάν οι πιθανοί συμμετέχοντες λάμβαναν απλά γνώση του θέματος.

Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι οι πολλές εσωτερικές συναντήσεις είναι αντιπαραγωγικές. Υπάρχει ωστόσο και η άλλη όψη του νομισματος. Η μείωση των συσκέψεων ελλοχεύει τον κίνδυνο να διαρραγεί η συνεργασία μεταξύ τμημάτων που αλλιώς δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε και ο Γουάν, οι εργαζόμενοι πρέπει να θέτου οι ίδιοι στόχους ή περιορισμούς στο τι θέλουν να πετύχουν στις συσκέψεις με συναδέλφους τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής