Επικριτικός απέναντι στα στελέχη επιχειρήσεων που επιβάλλουν στους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στο γραφείο εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι. Μιλώντας για τα μοντέλα εργασίας, σε συνέντευξή του στο The Verge, ο Τσέσκι είπε δηκτικά πως πολλά από αυτά τα στελέχη περνούν τα καλοκαίρια τους ταξιδεύοντας ή κάνοντας πολυτελείς διακοπές στο Χάμπτονς του Λονγκ Άιλαντ.

Μπράιαν Τσέσκι (Airbnb): Όταν ανακοίνωσε στη μαμά του το σχέδιό του, τού είπε ότι είναι απλώς… ένας άνεργος

«Σας εγγυώμαι ότι πολλοί από αυτούς τους διευθύνοντες συμβούλους που καλούν τους ανθρώπους πίσω στο γραφείο στη Νέα Υόρκη θα πάνε στο Χάμπτονς για το καλοκαίρι ή στην Ευρώπη τον Αύγουστο», είπε χαρακτηριστικά. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει. Επομένως, εξακολουθεί να υπάρχει ευελιξία, πολύ περισσότερη από ότι πριν από το Zoom».

Περιζήτητη η εξ αποστάσεως εργασία στην Airbnb

Η Airbnb ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα επέτρεπε στους υπαλλήλους να «ζουν και να εργάζονται από οπουδήποτε» χωρίς μείωση μισθού, εάν έμεναν στις χώρες τους. Ο Τσέσκι είπε τότε ότι η Airbnb «είχε την πιο παραγωγική περίοδο δύο ετών στην ιστορία της ενώ εργαζόταν εξ αποστάσεως». Η εταιρεία αργότερα έκανε γνωστό ότι η σελίδα της για νέους εργαζόμενους συγκέντρωσε περισσότερες από 800.000 προβολές μετά την ανακοίνωση.

«Δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα ανακαλύψουν ότι χρειάζονται το 100% του εργατικού τους δυναμικού στο γραφείο 50 εβδομάδες τον χρόνο για να το κάνουν αυτό», είπε ο Τσέσκι, προσθέτοντας ότι η Airbnb ζητά από τους υπαλλήλους να συγκεντρώνονται τουλάχιστον μία εβδομάδα κάθε τρεις μήνες.

Ο CEO της Airbnb σημείωσε ακόμη πως κατά την άποψή του οι υπάλληλοι της πλατφόρμας είναι πιο παραγωγικοί δουλεύοντας εξ αποστάσεως, αλλά επεσήμανε ότι «δεν θέλουμε να αναδημιουργήσουμε αυτόν τον κόσμο του “Wall-E” όπου όλοι κοιτάζουν απλώς τις οθόνες όλη μέρα και κανείς δεν έχει καμία αλληλεπίδραση με τον φυσικό κόσμο».

«Δεν πηγαίνω στο γραφείο κάθε μέρα» είπε για τον ίδιο, . «Πιθανώς, κάθε δεύτερη εβδομάδα, πηγαίνω περισσότερες μέρες».

Άδεια γραφεία

Χαρακτηριστικό της γενικευμένης εξ αποστάσεως εργασίας που εφαρμόζει η Airbnb είναι ότι στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, είναι ότι περίπου 1,7 εκατ. τετραγωνικά μέτρα χώρων γραφείων στο κέντρο της πόλης είναι κενά και πάνω από το 30% των κτιρίων γραφείων έχει διαθέσιμο χώρο για μίσθωση ή υπομίσθωση, σύμφωνα με το San Francisco Chronicle.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή