Σε βασικό ζήτημα των εργαζομένων στις ΗΠΑ έχει εξελιχθεί το ποσό που χρειάζεται να αποταμιεύσουν ώστε να έχουν μια άνετη ζωή μετά την συνταξιοδότηση τους.

Αν κάποιος μπορέσει να «μαζέψει» ένα εκατομμύριο δολάρια στην άκρη, δε θα χρειάζεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για το υπόλοιπο της ζωής του, όπως αναφέρει το YahooFinance.

Συντάξεις: Ποιοι συνταξιούχοι προτιμούν Ελλάδα – Εντυπωσιακή πρωτιά (λίστα)

Μόνο το 10%

Ωστόσο, μόνο ένα μικρό ποσοστό συνταξιούχων καταλήγει να έχει τόσα χρήματα. Στην πραγματικότητα, στατιστικά, περίπου το 10% των συνταξιούχων έχουν αποταμιεύσεις 1 εκατομμυρίου δολαρίων ή και περισσότερο. Η πλειοψηφία των συνταξιούχων, έχει πολύ λιγότερες αποταμιεύσεις.

Τι έχει αποταμιεύσει ο μέσος συνταξιούχος στις ΗΠΑ

Η Έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα Οικονομικά των Καταναλωτών παρακολουθεί δεδομένα συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα που ολοκληρώθηκε το 2019, η μέση συνταξιοδοτική αποταμίευση ανά ηλικία αναλύεται ως εξής:

-426.000 δολάρια για άτομα ηλικίας 65 – 74 ετών

-357.000 δολάρια για άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω

Οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ κάτω από το όριο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων και αντιπροσωπεύουν πόσα έχει εξοικονομήσει το μέσο άτομο ηλικίας 65 ετών και άνω σε λογαριασμούς συνταξιοδότησης.

Εφικτός στόχος

Η πλειονότητα των συνταξιούχων δεν είναι εκατομμυριούχοι, αλλά είναι είναι εφικτό να γίνουν όσοι ανήκουν στο ενεργό εργατικό δυναμικό εάν εφαρμόσουν μια στρατηγική προσέγγιση.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτύχει κάποιος τον στόχο του ενός εκατομμυρίου είναι να ξεκινήσει από νωρίς την αποταμίευση.

Για την πλειονότητα των συνταξιούχων, 1 εκατομμύριο δολάρια είναι υπεραρκετά για να απολαύσουν έναν άνετο τρόπο ζωής χωρίς έγνοιες, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για υγειονομική περίθαλψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»