Η Κίνα θα σταματήσει να δημοσιοποιεί στοιχεία για την ανεργία των νέων από τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Φου Λινγκχούι, εκπρόσωπος της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας.

Η Κίνα θα βελτιώσει περαιτέρω τα στατιστικά στοιχεία για την ανεργία, σύμφωνα με τον ίδιο. Το επίσημο ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων ηλικίας 16 έως 24 ετών αυξήθηκε στο επίπεδο ρεκόρ του 21,3% τον Ιούνιο.

Εξουθενωμένοι ή άνεργοι; – Γνωρίστε τα «παιδιά πλήρους απασχόλησης» της Κίνας

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει αποπληθωρισμός στην Κίνα και ούτε πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον.

Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας είναι αντιμέτωπη με προκλήσεις, δήλωσε ο Φου σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο. Ωστόσο, η στατιστική υπηρεσία αναμένει ότι η πτώση στον δείκτη τιμών παραγωγού θα μετριαστεί περαιτέρω, σύμφωνα με τον ίδιο. Ο Φου δήλωσε επίσης ότι οι κίνδυνοι για τις εταιρίες ανάπτυξης ακινήτων θα επιλυθούν σταδιακά λόγω της βελτίωσης της πολιτικής.

Τις προηγούμενες ημέρες δυτικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τα «παιδιά πλήρους απασχόλησης» της Κίνας, δηλαδή τους νέους Κινέζους, στους οποίους πάντα έλεγαν ότι η σκληρή δουλειά που έκαναν για να σπουδάσουν και να κυνηγήσουν πτυχία θα απέδιδε καρπούς, τώρα νιώθουν ηττημένοι και παγιδευμένοι.

Πάνω από ένας στους πέντε από αυτούς μεταξύ 16 και 24 ετών είναι άνεργοι στην Κίνα και το ποσοστό ανεργίας των νέων έχει φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα, το ποσοστό αυτό ανέρχεται πλέον στο 21,3% – το υψηλότερο από τότε που οι Αρχές ξεκίνησαν να δημοσιεύουν στοιχεία το 2018. Το ποσοστό δεν λαμβάνει υπόψη την αγροτική αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με το BBC, πολλά από τα λεγόμενα «παιδιά πλήρους απασχόλησης» λένε ότι σκοπεύουν να μείνουν στο σπίτι μόνο προσωρινά, το βλέπουν ως μια περίοδο χαλάρωσης, προβληματισμού και εύρεσης καλύτερων θέσεων εργασίας. Αλλά αυτό είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις.

Η επαγγελματική εξουθένωση που οδηγεί τους εργαζόμενους ενήλικες να γίνουν «παιδιά πλήρους απασχόλησης» δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της κακής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής της Κίνας. Η εργασιακή κουλτούρα στη χώρα αναφέρεται συχνά ως το λεγόμενο «996» όπου οι άνθρωποι το θεωρούν κανόνα: να δουλεύω από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., έξι ημέρες την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»