Σε μία ακόμη μείωση τιμών στην Κίνα, προχώρησε η Tesla, για να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο σε μια ανταγωνιστική αγορά, όπως αναφέρει το CNBC.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και ο ιδιοκτήτης της, Ιλον Μασκ, ρίχνουν τις τιμές για να αυξήσουν τις πωλήσεις.

Tesla: Προχωρά το σχέδιο επέκτασης του μεγαλύτερου εργοστασίου αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Model Y και Model 3

Δύο κινεζικές εκδόσεις του crossover Model Y της Tesla, με τιμή 299.000 και 349.000 γιουάν, μειώθηκαν κατά 14.000 γιουάν, ή περίπου 2.000 δολάρια.

Το Model 3 θα έχει «επιδότηση ασφάλισης περιορισμένου χρόνου» 8.000 γιουάν ή περίπου 1.100 δολάρια. Η επιδότηση ασφάλισης θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ανάρτηση της Tesla.

Πόλεμος τιμών

Ένας «άγριος» πόλεμος τιμών μεταξύ της Tesla και των εγχώριων κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η BYD, η Nio και η Xpeng έχει ξεκινήσει από το 2022.

Η Τesla έχει χάσει έδαφος έναντι των εγχώριων ανταγωνιστών της, παρόλο που αυξάνει την παραγωγή της στο Gigafactory της Σαγκάης.

O Μασκ έχει προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις πολλές φορές κατά τη διάρκεια του 2022 και του 2023, σε μια προσπάθεια να εκκαθαρίσει το απόθεμα και να αυξήσει τις παραδόσεις.

Aλλαγή σκυτάλης

Mετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στο τιμόνι της οικονομικής διοίκησης της Tesla παραιτήθηκε ο Zachary Kirkhorn και διόρισε στη θέση του τον επικεφαλής λογιστηρίου Vaibhav Taneja.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον λόγο της αποχώρησης του. Ο Kirkhorn εργάζεται στην Tesla εδώ και 13 χρόνια και θα παραμείνει στην εταιρεία μέχρι το τέλος του έτους για να βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή