H σιδηροδρομική εταιρεία JR West της Ιαπωνίας, με έδρα την Οσάκα, ανακοίνωσε ένα νέο εισιτήριο τρένου τυχαίου προορισμού που εγγυάται ότι θα εξοικονομήσει στους ταξιδιώτες έναν «σωρό λεφτά» στα ναύλα, αν και ο προορισμός δεν είναι προδιαγεγραμμένος, σύμφωνα με την Japan Today.

Η JR West θα προσφέρει συνολικά 40.000 πακέτα εισιτηρίων μετ’ επιστροφής στην τελευταία ενσάρκωση του Saikoro Ticket (το saikoro είναι η ιαπωνική λέξη για «ζάρια»). Επίσημα, ονομάζονται εισιτήρια αναχώρησης από την Οσάκα, καθώς τα ταξίδια ξεκινούν και τελειώνουν από το σταθμό της επιλογής του ταξιδιώτη στην πόλη της Οσάκα.

Ιαπωνία: Στα τέλη Αυγούστου η απόρριψη του ραδιενεργού νερού της Φουκουσίμα

Kanazawa

Τυχαίος προορισμός

Ο προορισμός είναι τυχαίος. Κατά την αγορά του εισιτηρίου, ο σταθμός προορισμού επιλέγεται τυχαία μέσα από μία από τις τέσσερις δυνατότητες:

  • Kanazawa (Επαρχία Ισικάουα), η πολιτιστική και ιστορική καρδιά της περιοχής Hokuriku της Ιαπωνίας, φημισμένη για τους κήπους, τα θαλασσινά και τους χρυσοχόους της
  • Kure (Επαρχία Χιροσίμα), μια παλιά ναυπηγική πόλη με αναγνωρισμένα μουσεία ναυτικής ιστορίας
  • Kinosaki Onsen (Επαρχία Χιόγκο), μια πόλη με ιαματικές πηγές, μεγάλη ποικιλία από λουτρά καθημερινής χρήσης και ένα όμορφο κανάλι που διασχίζει το κέντρο της πόλης
  • Hakata (Επαρχία Φουκουόκα), ο κύριος σιδηροδρομικός κόμβος της Φουκουόκα, της μεγαλύτερης πόλης στο νοτιοδυτικό νησί Κιουσού της Ιαπωνίας

Kinosaki Onsen

Οι τιμές

Η τιμή του εισιτηρίου Saikoro εξαρτάται από την ημέρα της αναχώρησης. Από Δευτέρα έως Πέμπτη, η τιμή του εισιτηρίου Saikoro μετ’ επιστροφής είναι 5.000 γιεν, ενώ  Σάββατο, Κυριακή ή αργία, είναι 8.000 γιεν.  Τα εισιτήρια προσφέρουν επίσης εκπτώσεις σε εστιατόρια και τουριστικά αξιοθέατα στην περιοχή γύρω από τον καθορισμένο σταθμό προορισμού. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όμως, είναι μια τεράστια εξοικονόμηση σε σύγκριση με το κανονικό κόστος ενός ναύλου μετ’ επιστροφής από την Οσάκα, που είναι:

  • Kanazawa: 15.580 γιεν
  • Kure: 22.560 γιεν
  • Kinosaki Onsen: 12.280 γιεν
  • Hakata: 30.080 γιεν

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες εξοικονομούν τουλάχιστον 4.280 γιεν (για ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο στο Kinosaki Onsen) και έως και 25.580 γιεν (καθημερινή εκδρομή στο Hakata), ή μεταξύ 34,8% και 83,3% εκατό σε σύγκριση με τις κανονικές τιμές.

Μπορείτε να αλλάξετε τον προορισμό για ενδιάμεσους σταθμούς

Οι «παγίδες»

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες «παγίδες» που πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν. Πρώτον, οι πιθανότητες να κληρωθεί ένας από τους τέσσερις προορισμούς δεν είναι ίδιες. Η πιθανότητα είναι μία στις τρεις για Kanazawa και Kure, δύο στις εννέα για το Kinosaki Onsen και μία στις εννέα για Hakata . Επίσης, το εισιτήριο επιστροφής αφορά μόνο την επόμενη μέρα από την αναχώρηση, επομένως το εισιτήριο Saikoro  είναι πραγματικά σχεδιασμένο μόνο για ταξίδια μιας διανυκτέρευσης.

Τρένα Shinkansen

Λοταρία

Το εισιτήριο αναχώρησης από την Οσάκα προσφέρεται μέσω ενός συστήματος λοταρίας που διαχειρίζεται μέσω της εφαρμογής Wester της JR West. Αφού ο ταξιδιώτης κατεβάσει την εφαρμογή, μπορείτε να εγγραφεί στην κλήρωση μέσω της ενότητας «Otoku ni Go» για ειδικές προσφορές και έχει την δυνατότητα να υποβάλει αίτηση για έως και τρία πακέτα εισιτηρίων για τον μοναδικό προορισμό που θα δοθεί τυχαία .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή