Sell off καταγράφηκε την Τετάρτη στις ασιατικές αγορές, στον απόηχο της βουτιάς στη Wall Street μετά την πτώση των αμερικανικών τραπεζών, αλλά και με φόντο τα συνεχιζόμενα δυσοίωνα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Οι μετοχές της JPMorgan Chase και της Wells Fargo σημείωσαν πτώση 2%, και η Bank of America υποχώρησε κατά 3%. Οι ρευστοποιήσεις ήρθαν μετά τις προειδοποιήσεις της Fitch ότι ενδέχεται να χρειαστεί να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα δεκάδων τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο οίκος Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγησή του για 10 τράπεζες των ΗΠΑ, ενώ έθεσε άλλα μεγάλα ιδρύματα σε λίστα παρακολούθησης για πιθανές υποβαθμίσεις.

Στο ταμπλό

Στην Ασία, δείκτης ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 1,46% για να κλείσει στις 31.766, ενώ ο Topix έκλεισε με πτώση 1,29% στις 2.260,84 μονάδες. Αυτό συμβαίνει παρά τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Ιούλιο, σύμφωνα με την έρευνα του Reuters Tankan.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με πτώση 1,76% στις 2.525,64 μονάδες, ενώ ο Kosdaq σημείωσε μεγαλύτερη απώλεια 2,59% και τερμάτισε στις 878,29, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 11 Ιουλίου.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διολίσθησε 1,5%, κλείνοντας στις 7.195 μονάδες και σημειώνοντας την τρίτη μέρα απωλειών σε τέσσερις ημέρες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,05% ενώ χαμηλότερα κινήθηκαν και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας με τον δείκτη CSI 300 να σημειώνει πτώση 0,35%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές