Η θετική υποδοχή της οποίας έτυχε η απότομη μείωση του πληθωρισμού της Βρετανίας αποτυπώθηκε στις πρώτες κινήσεις των επενδυτών στις ευρωπαϊκές αγορές στην αρχή των συνεδριάσεων με τις μετοχές να κινούνται ανοδικά.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,3% τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, πριν κινηθεί ανοδικά κατά 0,2%.

Οι κλάδοι κινήθηκαν και σε θετικό, αλλά και σε αρνητικό έδαφος,  με τις μετοχές λιανικής να σημειώνουν κέρδη με άνοδο 0,7% και τις τηλεπικοινωνίες να καταγράφουν πτωτική τάση κατά 0,3%.

Ο βρετανικός δείκτης τιμών καταναλωτή που ανακοινώθηκε νωρίτερα το πρωί ήταν σύμφωνος με τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και έρχεται μετά το χαμηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό 7,9% για τον Ιούνιο.

Ο Stoxx 600 έκλεισε 0,9% χαμηλότερα στην προηγούμενη συνεδρίαση, χαμηλό ενός μηνός για τον δείκτη, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Οι βασικοί δείκτες υποχώρησαν 1,5%, καθώς οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας μειώθηκαν κατά 1,2%.

Αυτήν την ώρα, κέρδη καταγράφουν ο γερμανικός DΑΧ και ο γαλλικός CAC, ενώ συνεχίζει να καταγράφει κέρδη ο STOXX 600

ΑΕΠ ευρωζώνης

Οι αγορές έχουν επίσης το βλέμμα στραμμένο στα νεότερα στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της ευρωζώνης για το δεύτερο τρίμηνο και στον δείκτη τιμών κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ασία

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν την Τετάρτη, αντικατοπτρίζοντας τις κινήσεις στη Wall Street μετά την πτώση των τραπεζών των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ είναι σχεδόν σταθερά το βράδυ της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μια συνεδρίαση που σηματοδότησε την τελευταία πτώση στην ύφεση του Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές