Xιλιάδες άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετανία έσπευσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στα ATMs για να σηκώσουν χρήματα που δεν είχαν, μετά από τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή της Τράπεζας της Ιρλανδίας.

Η Τράπεζα της Ιρλανδίας ανέφερε ότι έχει επιδιορθώσει τα τεχνικά προβλήματα που επηρέασαν τις υπηρεσίες της και επέτρεψε σε ορισμένους πελάτες να αποσύρουν ή να μεταφέρουν κεφάλαια την Τετάρτη το πρωί, όπως αναφέρει το Reuters.

Βρετανία: Απότομη πτώση στον πληθωρισμό του Ιουλίου

«Ετρεξαν» στα ATMs

Η ιρλανδική αστυνομία ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης προς Τετάρτη ότι υπάρχει ένας ασυνήθιστος όγκος δραστηριότητας σε ορισμένα ΑΤΜ σε ολόκληρη τη χώρα. Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ουρές σε ορισμένα ΑΤΜ, και έγιναν trend στην πλατφόρμα X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

Η «απολογία» της τράπεζας

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιρλανδίας σε περιουσιακά στοιχεία έβγαλε την εξής ανακοίνωση: «Ενα τεχνικό ζήτημα επηρέασε ορισμένες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ιρλανδίας. Οι ομάδες μας αποκατέστησαν αυτές τις υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της νύχτας και όλες οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στους πελάτες σήμερα το πρωί. Καλούμε κάθε πελάτη που μπορεί να βρεθεί σε οικονομική δυσκολία να επικοινωνήσει μαζί μας. Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε αυτή η διακοπή».

Ερωτηθείς για περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα, ένας εκπρόσωπος της τράπεζας δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσει πέρα από το ότι πρόκειται για τεχνικό ζήτημα.

«Πανζουρλισμός» στα social media

Οι πελάτες είχαν διαμαρτυρηθεί αργά το βράδυ της Τρίτης μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν είχαν πρόσβαση στον λογαριασμό τους στο διαδίκτυο, ότι η τραπεζική τους κάρτα είχε απορριφθεί για πληρωμή και δεν ήταν σε θέση να αποσύρουν κεφάλαια από τον λογαριασμό τους.

Οι μετοχές της Τράπεζας της Ιρλανδίας σημείωσαν πτώση κατά 0,2% στις πρωϊνές συναλλαγές.

Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας ανέφερε ότι παρακολουθεί την κατάσταση για να διασφαλίσει ότι τυχόν ζητήματα και σφάλματα που εντοπίστηκαν επιλύθηκαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή