Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, κατά τις οποίες υπέστησαν ζημιές αποθήκες και εγκαταστάσεις αποθήκευσης σιτηρών σε ένα λιμάνι στον ποταμό Δούναβη, σύμφωνα με τον Oleh Kiper, τον κυβερνήτη της περιοχής, όπως αναφέρει το Bloomberg. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ουκρανικά λιμάνια στο Δούναβη έχουν γίνει η κύρια εξαγωγική οδός. Τα σιτηρά στέλνονται με φορτηγίδες στο ρουμανικό λιμάνι της Κωστάντζας όπου και μεταφορτώνονται για να εξαχθούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε ότι τα στρατεύματα απελευθέρωσαν το στρατηγικής σημασίας χωριό Ουροζάινε στα νότια, το οποίο βρίσκεται στην κύρια διαδρομή της επίθεσης για την αποκοπή της χερσαίας γέφυρας της Ρωσίας προς την περιοχή της Κριμαίας.

Το νέο πλήγμα προκαλεί εύλογη ανησυχία για τις άμεσες επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις διεθνείς τιμές.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως κατέστρεψε πάνω από τις νότιες περιφέρειες της Οδησσού και του Μικολάιφ 13 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν απογειωθεί από τη Ρωσία. Δεν έγινε αμέσως σαφές πόσα drones απογειώθηκαν συνολικά από τη Ρωσία.

Τα λιμάνια της Ουκρανίας στο Δούναβη εξασφάλιζαν περίπου το ένα τέταρτο των εξαγωγών σιτηρών πριν η Ρωσία αποσυρθεί τον Ιούλιο από την υπόστηριζόμενη από τον ΟΗΕ συμφωνία για την ασφαλή διέλευση των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα.

Την ίδια στιγμή, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αναχώρησε την Τετάρτη από την Οδησσό μέσω ενός νέου προσωρινού διαδρόμου που δημιούργησε η κυβέρνηση στο Κίεβο, ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Oleksandr Kubrakov σε ανάρτησή του στο Facebook. Είναι το πρώτο που αναχωρεί από το λιμάνι της Ουκρανίας εδώ και ένα μήνα, αφού η Ρωσία αποχώρησε από μια συμφωνία για τη δημιουργία μια διαδρομή για την ασφαλή διέλευση πλοίων που μεταφέρουν σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα