Μάχη με τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε παράκτιες τουριστικές περιοχές δίνουν στρατιώτες και πυροσβέστες στην Αλβανία, με την αστυνομία της χώρας να ανακοινώνει τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων τις τελευταίες 24 ώρες για εμπρησμό.

Φωτιές: Στη φυλακή ακόμα και για εμπρησμό από αμέλεια – Τσουχτερά πρόστιμα

Όπως σημειώνει το Reuters, πολλοί αγρότες στην Αλβανία βάζουν φωτιά σε καλλιεργημένα χωράφια για να καθαρίσουν τα άχυρα, τα ζιζάνια και τα απορρίμματα πριν σπείρουν νέα σοδειά. Τον Ιούλιο οι αρχές εντόπισαν και άσκησαν διώξεις σε βάρος 14 ατόμων για την πρόκληση πυρκαγιών.

Συλλήψεις

Δύο αγρότες συνελήφθησαν επειδή προκάλεσαν πυρκαγιά κοντά στο τουριστικό χωριό Qeparo αφήνοντας δεκάδες εκτάρια να καίγονται και θέτοντας σε κίνδυνο σπίτια και φυτείες ελαιόδεντρων.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από drone που δείχνουν δύο αστυνομικούς να τρέχουν πίσω από τον έναν από τους άνδρες σε έναν λόφο και τελικά να τον συλλαμβάνουν.

Ο αλβανικός στρατός δήλωσε ότι έστειλε 40 στρατιώτες για να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές να καταπολεμήσουν τη φωτιά, μεταφέροντας φτυάρια και νερό στις πλάτες τους στην κορυφή ενός λόφου.

Ντόπιοι και ξένοι τουρίστες παρακολουθούσαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο να συλλέγει νερό από το Ιόνιο Πέλαγος για να το ρίξει στη φωτιά, αν και οι περισσότεροι συνέχιζαν απρόσκοπτα τις διακοπές τους.

«Μην ανάβετε φωτιές σε καμία περίπτωση»

Η αστυνομία ανέφερε ότι δύο άτομα στην ανατολική πόλη Ελμπασάν συνελήφθησαν επίσης επειδή έβαλαν φωτιά στη γη τους, αφού η πυρκαγιά βγήκε εκτός ελέγχου και εξαπλώθηκε σε άλλες περιοχές.

Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να «μην ανάβουν φωτιά σε καμία περίπτωση, διότι η ενέργεια αυτή συνιστά έγκλημα και τιμωρείται από το νόμο».

Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας ανακοίνωσε ότι αναφέρθηκαν 95 πυρκαγιές τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν