Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, αντιδρώντας στη νέα απόφαση της Κίνας να μειώσει το βασικό επιτόκιο των μονοετών δανείων, αλλά να διατηρήσει αμετάβλητο το πενταετές επιτόκιο.

Το μονοετές LPR της Κίνας μειώθηκε κατά 10 μονάδες βάσης από 3,55% σε 3,45%, ενώ το πενταετές LPR παρέμεινε στο 4,2%. Το πενταετές LPR χρησιμεύει επίσης ως συνδετικός κρίκος για τα ενυπόθηκα δάνεια, ενώ οι συμμετέχοντες σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν μειώσεις και στα δύο επιτόκια.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,72%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν επίσης σε αρνητικό έδαφος, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,68%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 διολίσθησε κατά 0,46% και έκλεισε στις 7.115,5 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο του από τις 11 Ιουλίου.

Από την άλλη, ο ιαπωνικός Nikkei 225 κέρδισε 0,32% για να κλείσει στις 31.565,64 μονάδες και ο Topix αυξήθηκε 0,24% για να κλείσει στις 2.241,49 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,17% σπάζοντας ένα σερί απωλειών έξι ημερών, και έκλεισε στις 2.508,8 μονάδες. Ο Kosdaq ενισχύθηκε κατά 1,3% στις 888,71 μονάδες.

Χρηματοπιστωτικοί κίνδυνοι στην Κίνα

Την ίδια ώρα, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές του χρηματοπιστωτικού τομέα σε επίπεδο κεντρικής και περιφερειακής κυβέρνησης πραγματοποίησαν νέα διάσκεψη για να συζητήσουν τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους. Στη συνάντηση ζητήθηκε ο συντονισμός της χρηματοδοτικής στήριξης για την επίλυση των τοπικών κινδύνων χρέους και η προσαρμογή της πολιτικής για τα δάνεια ακίνητης περιουσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές