Ισχυρά κέρδη, μετά από πέντε ημέρες πτώσης, σημείωσε σήμερα ο Nasdaq, χωρίς όμως να καταφέρει να “τραβήξει” στον ίδιο δρόμο και τον Dow Jones, ο οποίος έκλεισε σε αρνητικά εδάφη, υπό το βάρος της νέας ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,11% στις 34.464 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,69% στις 4.399 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,56% στις 13.497 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Έχασαν στο τέλος τα κέρδη τους

Οι μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Macy’s, Nordstrom και Kohl’s, δίνοντας ένα ακόμη στοιχείο για την πορεία της καταναλωτικής ζήτησης στις ΗΠΑ. Επίσης, αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις Nvidia και Snowflake.

Σε επίπεδο τίτλων, η Palo Alto Networks σημείωσε άλμα άνω του 14%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αργά την Παρασκευή που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Μέχρι το κλείσιμο της Παρασκευής, η μετοχή είχε υποχωρήσει κατά 16% αυτό το μήνα.

H ώθηση της Nvidia

Η μεγάλη ώθηση στον Nasdaq ήρθε όμως από την Nvidia, η οποία σημείωσε άνοδο 8,3%. Η Tesla και η Meta σημείωσαν άνοδο 7% και 2,4% αντίστοιχα. Ο τεχνολογικός τομέας του S&P 500 κέρδισε 2,3%, σήμερα.

Παρόλα αυτά, ο David Bianco, επικεφαλής επενδύσεων της DWS Group Americas, προειδοποίησε ότι η βουτιά που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα “ήταν η αρχή περισσότερων που θα ακολουθήσουν”. “Η αγορά ομολόγων παρουσιάζει μια πραγματικά ελκυστική εναλλακτική λύση για τους επενδυτές μετοχών -εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι ο S&P 500 θα περάσει από τη μηδενική αύξηση των κερδών στην οποία έχει κολλήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια σε ένα πραγματικά ισχυρό ρυθμό αύξησης”.

Πάντως, αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν την Παρασκευή το πρωί την ομιλία από τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell στο ετήσιο συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ.

Η νευρικότητα ενόψει της ομιλίας Πάουελ αποτυπώθηκε στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, οι οποίες αυξήθηκαν επίσης σήμερα. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου σημειώνει άνοδο άνω των 4 μονάδων βάσης στο 4,29%, φτάνοντας κοντά σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά το 2022. Η απόδοση του 2ετούς διαπραγματεύεται πάνω από 2 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 4,97%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street