Αν θέλετε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση του κόσμου των στατιστικών, η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή Eurostat έχει το τέλειο εργαλείο οπτικοποίησης για εσάς: « Η χώρα μου σε μια φούσκα ».

Αυτό το εργαλείο δημιουργήθηκε για αρχάριους, αποτελώντας μια ωραία προσθήκη σε κάθε τάξη, κάνοντας τα στατιστικά διασκεδαστικά για πρόσβαση και κατανόηση.

Οι φούσκες αυτές -που ουδεμία σχέση έχουν με τις οικονομικές φούσκες που προκαλούν αναταράξεις, αλλά περισσότερο προσομοιάζουν με το παιδικό παιχνίδι με τις σαπουνόφουσκες-  καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δεδομένων από τον πληθυσμό μέχρι την οικονομία και το περιβάλλον, δίνοντας σε όλους τους χρήστες, όχι μόνο στους μαθητές, μια μεγάλη στατιστική παιδική χαρά.

Ανά κεφάλαιο

Το κεφάλαιο «Άνθρωποι» περιλαμβάνει δεδομένα για τον πληθυσμό ανά ηλικία, τους νέους και τους ηλικιωμένους, το προσδόκιμο ζωής, την ανεργία των νέων, τη φτώχεια και τον τουρισμό.

Η «Οικονομία» περιλαμβάνει το ΑΕΠ ανά άτομο, τις τιμές και τις δαπάνες των τροφίμων, τις κρατικές δαπάνες και τα επίπεδα τιμών.

Και το «Περιβάλλον» καλύπτει τα πάντα, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και απόβλητα έως βιολογικές γεωργικές εκτάσεις και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τι είναι η γωνιά της εκπαίδευσης;

Το εργαλείο αυτό εντάσσεται στη «γωνιά» εκπαίδευσης της Eurostat, που απευθύνεται σε δασκάλους, μαθητές αλλά και όποιον επιθυμεί να μάθει τα στατιστική με έναν πιο απλό τρόπο.

Η γωνιά εκπαίδευσης παρέχει εργαλεία και επεξηγήσεις που διευκολύνουν την κατανόηση των στατιστικών .

Αυτή η γωνιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δασκάλους που αναζητούν υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στην τάξη κατά τη διδασκαλία στατιστικών, γεωγραφίας, κοινωνικών επιστημών ή άλλων μαθημάτων. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από μαθητές για την ευκολότερη κατανόηση των στατιστικών.

Τα εργαλεία είτε παράγονται από τη Eurostat είτε δημιουργούνται και μεταφράζονται από τις εθνικές στατιστικές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή