«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Αθήνα για να συζητήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων και των εταίρων μας στα Ανατολικά και Δυτικά Βαλκάνια», σημειώνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, λίγες ώρες πριν το άτυπο δείπνο των ηγετών, με οικοδεσπότη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο οποίο θα συμμετάσχει και η ίδια, όπως και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Η πρόεδρος της Κομισιόν τονίζει ότι «πρέπει να φέρουμε τους φίλους μας, τα επίδοξα μέλη της ΕΕ πολύ πιο κοντά μας και πολύ πιο γρήγορα».

Το παρασκήνιο της «βαλκανικής συνόδου» – Η μεγάλη έκπληξη, η ηχηρή απουσία και τα 6 τετ α τετ

«Θα συνεχίσουμε να καταρρίπτουμε τα εμπόδια μεταξύ των περιοχών μας», καταλήγει χαρακτηριστικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τα Δυτικά Βαλκάνια και οι διακοπές στα Χανιά

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα Δυτικά Βαλκάνια ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την πρόσφατη, τριήμερη φιλοξενία της ίδιας και του συζύγου της στα Χανιά.

Και εκεί, με ενεργοποιημένο το «όπλο» της «οικογενειακής διπλωματίας», επισφραγίστηκε η παρουσία της επικεφαλής της Κομισιόν στο αποψινό δείπνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα